AcasăSPORTBayern Munchen, ghinion cat casa in finala cu Chelsea. CE COSMAR!!!

Bayern Munchen, ghinion cat casa in finala cu Chelsea. CE COSMAR!!!

Chelsea Londra a castigat sambata seara trofeul UEFA Champions League, invingand pe Allianz Arena din Munchen gruparea germana Bayern Munchen, la capatul unei partide thriller, in care absolut toata lumea o dadea favorita gruparea gazda.

Chelsea Londra s-a impus la loviturile de departajare, asta dupa ce in timpul regulamentar a fost condusa cu 0-1, Bayern a avut un penalty in debutul prelungirilor, dar l-a ratat, iar la 11 metri, dupa 120 de minute, primul care a ratat a fost Mata, spaniolul lui Chelsea. Roman Abramovici isi vede astfel visul implinit, Chelsea castigand la Munchen prima finala de Liga Campionilor din istoria clubului.
Gazdele au deschis scorul in minutul 83, printr-un gol marcat de Thomas Muller, dupa o lovitura de cap parabila, eroare a portarului Thomas Cech. Englezii au replicat salvator, in minutul 88, prin ivorianul Didier Drogba, tot cu o lovitura de cap, dupa un corner executat de Juan Mata. Partida a mers in prelungiri, acolo unde, in cel de-al doilea minut, Drogba l-a faultat in careu pe Ribery, iar arbitrul Pedro Pruenca a dictat lovitura de la 11 metri pentru Bayern. Din pacate pentru munchenezi, olandezul Arjen Robben a tras pe coltul din stanga lui Cech, iar portarul lui Chelsea a parat. Pana la finalul prelungirilor nu s-a mai intamplat nimic, astfel ca marea finala UCL a ajuns la penalty-uri, o poveste cu repetitie pentru Chelsea, care a mai jucat o finala ajunsa la loteria loviturilor de la 11 metri, in 2008, la Moscova. Lahm a marcat primul, iar al aoilea penalty a fost ratat de Mata. Gomez a facut 2-0 pentru Bayern, iar apoi transformarile au fost impecabile: David Luiz 2-1, Neuer 3-1, Lampard 3-2. A venit ratarea lui Olic, Ashley Cole a facut 3-3, a ratat apoi Schweinsteiger, iar Drogba a transformat penalty-ul decisiv, londonezii impunandu-se cu 4-3. Pentru bavarezi ar fi fost cel de-al 5-lea trofeul C1 dupa cele cucerite in 1974, 1975, 1976 si 2001. Pentru Chelsea Londra este prima izbanda la acest nivel, dar englezii au fost sub aripa norocului sambata seara pe Allianz Arena.

 
[youtube]U7Wi7Y0vBbw[/youtube]

[youtube]LEdR8K2W6co[/youtube]

author avatar
Mihai Koblenko
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger