AcasăSPORTBayern Munchen, campioana lumii pentru a treia oara

Bayern Munchen, campioana lumii pentru a treia oara

Echipa de fotbal Bayern Munchen a devenit campioana lumii, dupa ce s-a impus, cu 2-0, impotriva lui Raja Casablanca, in finala Campionatului Mondial al cluburilor.

De un deceniu, legendara Cupa Intercontinentala s-a transformat intr-un adevarat Campionat Mondial al cluburilor, iar aceasta competitie nu a mai fost dominata niciodata atat de autoritar cum a facut-o Bayern Munchen anul acesta.

Bavarezii au facut instructie in semifinala cu Guangzhou Evergrande, castigata cu 3-0, si s-au impus „doar” cu 2-0 in finala cu Raja Casablanca, din respect pentru gazdele competitiei.

Golurile lui Bayern din finala au fost marcate de Dante si Thiago in primele 20 de minute ale partidei. Evident, scorul putea fi mult mai mare daca ne gandim ca nemtii au avut 73% posesia balonului si numeroase suturi spre sau pe poarta adversa.

Este pentru a treia oara in istorie cand Bayern devine campioana lumii, bavarezii mai castigand de doua ori celebra Cupa Intercontinentala (2-0 si 0-0 cu Cruzeiro, in 1976, si 1-0 cu Boca Juniors, in 2001).

In finala mica a Campionatului Mondial al cluburilor, editia 2013, Atletico Mineiro, campioana Americii de Sud, s-a impus, cu 3-2, impotriva chinezilor de la Guangzhou Evergrande, desi campioana Asiei a avut 2-1.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger