AcasăSPORTBătălie pentru găzduirea finalei CM 2026

Bătălie pentru găzduirea finalei CM 2026

Campionatul Mondial din 2026 reprezintă una dintre cele mai așteptate competiții sportive la nivel global.

Evenimentul de peste doi ani va fi cu atât mai special cu cât urmează a se organiza în comun de către Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Este prima dată în istorie când trei țări vor găzdui un turneu de asemenea amploare.

În ciuda faptului că nu se cunoaște exact formatul după care se va desfășura competiția din 2026, organizatorii au dat deja variante pentru stadionul care va găzdui marea finală.

MetLife Stadium, din New York, are șanse mari de a fi gazda ultimului act. Arena este casa celor de la New York Giants și a celor de la New York Jets, două echipe care evoluează în campionatul de fotbal american.

Stadionul a fost inaugurat în 2010 și a costat aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Are o capacitate de 82.500 de locuri, dar recordul de audiență pentru un eveniment organizat aici este de 93.000 de fani.

Și impresionanta „AT&T” este o variantă. Despre această arenă s-a spus de mai multe ori că va putea găzdui marea finală. Arena a fost deschisă publicului în 2009. Prețul de construcție: 1,3 miliarde de dolari!

Cea mai mare problemă la „AT&T” o reprezintă suprafața de joc. Deocamdată, gazonul este sintetic, dar până în 2026 ar putea fi schimbat cu unul natural, pentru a corespunde cu standardele FIFA

CITEȘTE ȘI

FIFA schimbă Cupa Mondială

author avatar
Mihail Ioan
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger