AcasăRecomandariBataie pe Petrolul: Qatar Sports Investments si italienii de la ENI vor...

Bataie pe Petrolul: Qatar Sports Investments si italienii de la ENI vor sa cumpere clubul!

Parte a unor investitii strategice de amploare ce urmeaza a fi facute in zona Prahova, clubul Petrolul poate profita cel mai mult din aceasta poveste.

Petrolul ramane un nume de referinta in fotbalul romanesc

Ca un facut, de cateva zile se vorbeste despre un interes al gigantului italian ENI in gruparea ploiesteana. Cu activitate in domeniul gazelor naturale (si petrol), ENI este lesne de banuit ca urmareste sa obtina ceva mai mult decat controlul asupra unui club de fotbal din Prahova. Cel mai probabil, o echipa Petrolul adusa la nivel de Liga Campionilor ar fi doar un „cadou” pe care italienii l-ar oferi comunitatii locale.
Insa nu doar ENI s-a aratat interesata de gruparea de pe „Ilie Oana”, ci si Qatar Sports Investments, care mai detine in proprietate clubul Paris Saint Germain! Din cate se pare, arabii au trimis, deja, o scrisoare de intentie in legatura cu preluarea pachetului majoritar de actiuni la Petrolul Ploiesti! Oferta Qatar Sports Investments se ridica la 5 milioane de euro pentru 100% din actiuni! Informatia este partial confirmata chiar de directorul general Andi Crangu: „Eu pot sa confirm primirea unei scrisori de intentie, dar nu pot sa comentez mai mult, nu pot sa dezvalui numele expeditorului acestei scrisori. Confirm, insa, ca sunt interesate trei entitati de preluarea echipei. Dar mai e mult pana la acel pas”. In prezent, finantatorul „galben-albastrilor” este retinut de DIICOT pentru comiterea unor infractiuni economice; la scurt timp dupa arestarea lui Dan Capra, FC Petrolul a intrat in insolventa. Qatar Sports Investments este parte a Qatar Investment Authority, un colos care are, printre altele, actiuni la banca Barclays (12,7%), Royal Dutch Shell (51%) si Volkswagen (17%).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger