AcasăSPORTBasel - Steaua 1-1. Campioana Romaniei, aproape out din Europa!

Basel – Steaua 1-1. Campioana Romaniei, aproape out din Europa!

Steaua Bucuresti are sanse minime sa mai prinda calificarea in primavara europeana, dupa ce a facut doar 1-1, miercuri seara, impotriva lui FC Basel, in deplasare, in etapa a patra din grupele UEFA Champions League.

Mai increzatoare in propriile forte decat la partida tur, Steaua a controlat prima repriza a meciului de la Basel si a reusit sa deschida scorul prin Piovaccari. Lansat excelent la limita offside-ului, atacantul italian l-a executat pe Sommer cu un sut plasat.

Steaua putea sa faca 2-0 inainte de pauza, dar acelasi Sommer s-a opus in extremis la reluarile lui Gardos si Szukala.

In partea a doua a jocului, Steaua a facut pasul in spate. Elvetienii au profitat si s-au apropiat tot mai mult de poarta lui Tatarusanu, dar lipsa unui jucator care sa faca diferenta a insemnat si lipsa unor ocazii importante.

Cand nimeni nu mai credea, in primul minut al prelungirilor, Stocker a centrat de pe stanga si Giovanni Sio a egalat cu un sut plasat, la coltul lung, profitand si de o greseala de plasament a fundasilor stelisti.

Basel – Steaua s-a incheiat 1-1 si campioana Romaniei este ultima in Grupa E, cu numai doua puncte acumulate din primele patru meciuri. Doar o victorie cu Schalke acasa, pe 26 noiembrie, o mai tine pe Steaua in lupta pentru locul al treilea si calificarea in 16-imile Europa League. Chiar si asa, misiunea Stelei este una dificila mai ales daca ne gandim ca, in ultima etapa, „ros-albastrii” vor merge la Londra, pentru un meci cu Chelsea, formatie care spulbera tot in ultima perioada, dovada si victoria cu 3-0 obtinuta in returul cu Schalke de miercuri seara.

sursa foto: blick.ch

author avatar
Cristi Ionita
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger