AcasăSPORTBasel si CFR Cluj se reintalnesc la doi ani de cand Cirtu...

Basel si CFR Cluj se reintalnesc la doi ani de cand Cirtu a macelarit un geam de plexiglas

Cirtu a fost demis de club si amendat de UEFA cu 10.000 de euro dupa incidentul de la Basel

In aceasta seara, FC Basel si CFR Cluj se intalnesc pentru a treia oara in cupele europene si pentru a doua oara in Elvetia. Ultima confruntare a avut loc pe 23 noiembrie 2010, la Basel, elvetienii castigand cu 1-0 in grupele UCL.

Cirtu a fost demis de club si amendat de UEFA cu 10.000 de euro dupa incidentul de la Basel

Singurul gol al partidei din toamna anului 2010 a fost marcat de Almerares, in minutul 15.

Atacantul argentinian, ajuns intre timp la Belgrano, este doar unul dintre cei 21 de fotbalisti care au evoluat atunci, dar nu o vor mai face in aceasta seara.

FC Basel a pierdut 11 dintre cei 14 fotbalisti folositi in victoria cu romanii, in timp ce ardelenii au renuntat la 10 dintre cei 14 jucatori care au evoluat in partida ramasa in memoria tuturor prin interventia stil K1 a tehnicianului Sorin Cirtu asupra unui geam de plexiglas.

FC Basel ii mai are in lot doar pe Yapi, Cabral si Frei, in timp ce la CFR au fost convocati Rada, Piccolo, Cadu si Bastos.

Nici antrenorii nu mai sunt aceiasi. Thorsten Fink a fost inlocuit cu Heiko Vogel, iar pe banca ardelenilor se afla acum Ioan Andone.

Basel este neinvinsa in 10 meciuri

Fara sa straluceasca in pregatiri (a cedat cu 2-4 chiar si in fata Stelei), campioana Elvetiei joaca mult mai bine in meciurile oficiale, trupa lui Heiko Vogel fiind neinvinsa de la startul noului sezon. FC Basel are trei victorii si trei egaluri in campionat, palmares la care se adauga cele trei victorii si un egal obtinute in preliminariile Champions League. Elvetienii au inscris 18 goluri si au incasat numai 7, golgeterii fiind Alexander Frei si Marco Streller, ambii cu cate patru reusite.

Ghinion, arbitreaza Eriksson!

Disputa de pe „St. Jacob’s Park” va fi condusa de o brigada din Suedia, cu Jonas Eriksson la centru. Desi considerat un arbitru experimentat – centralul de 38 de ani avand 70 de meciuri in cupele europene – Eriksson poarta ghinion CFR-ului, ardelenii pierzand singurul meci in care au fost fluierati de suedez, 1-2 cu AS Roma, pe „Olimpico”, in septembrie 2010. Partea plina a paharului este ca acelasi Eriksson a arbitrat si meciul Steaua – Grasshoppers, 1-0, din 19 august 2010, din play-off-ul Europa League.

author avatar
Cristi Ionita
479 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger