AcasăSPORTBasel - Otelul 2-1 La un pas de un punct mare

Basel – Otelul 2-1 La un pas de un punct mare

Otelul Galati, campioana Romaniei la fotbal, a debutat cu o infrangere in grupele UEFA Champions League, 1-2 cu Basel, in deplasare.

Min. 95 – Este final de meci la Basel. Otelul pierde, cu 2-1, meciul cu FC Basel. Campioana Romaniei a facut un meci bun in Elvetia, dar lipsa de experienta si greselile individuale si-au spus cuvantul. Pentru elevii lui Dorinel Munteanu urmeaza un meci cel putin la fel de greu, cel cu Benfica, de pe teren propriu.

Min. 94 – Iese si Fabian Frei, omul care a deschis scorul, si intra Pak Kwang Ryong.

Min. 92 – Paraschiv reia din cinci metri, mingea este deviata si trece putin pe langa poarta elvetienilor. Obtinem un corner, urca Grahovac, dar centrarea este slaba si Sommer prinde. Mai mult, Grahovac il bruscheaza pe Sommer, pentru a intarzia repunerea balonului, si vede si el un cartonas galben.

Min. 91 – Antal vede cartonasul galben pentru un fault asupra lui Zoua. A intrat Radoslav Kovac in locul lui Alexander Frei.

Min. 89 – Intra Sorin Frunza in locul lui Silviu Ilie.

Min. 87 – Mai avem de doi bani sperante. Huggel ii pune o talpa pe umar lui Viglianti si vede al doilea cartonas galben, fiind si el eliminat. Se putea acorda si rosu direct. Se joaca in 10 contra 10, dar ce mai poate face Otelul in cateva minute si in conditiile in care Basel are doua schimbari la dispozitie.

Min. 86 – Intra Viglianti in locul lui Filip.

Min. 84 Basel – Otelul 2-1. Alexander Frei a executat impecabil penaltiul obtinut de Streller si rezolva, in mare masura, meciul. Grahovac a ghicit coltul, dar Frei a batut prea bine pentru ca portarul Otelului sa poata deturna mingea.

Min. 82 – Streller este angajat la limita offside-ului, elvetianul ciupeste balonul in fata lui Salageanu, care are o interventie imprudenta. Se acorda penalty si eliminare pentru fundasul Otelului. Ce greseala!

Min. 78 – Fink forteaza atacul. A intrat Zoua si a iesit Xhaka.

Min. 76 – Fanii lui Basel sunt extrem de nemultumiti de situatia de pe teren si de pe tabela, dar continua sa-si incurajeze favoritii.

Min. 70 – Dorinel Munteanu muta primul. A iesit autorul golului, Marius Pena, care s-a batut mult cu puternicii fundasi elvetieni. A intrat experimentatul Gabi Paraschiv.

Min. 68 – Streller deviaza periculos cu capul si Grahovac respinge in extremis din fata lui Alexander Frei.

* Sunt 30.126 de spectatori in tribune. Printre ei sunt si aproape 500 de romani, care s-au auzit in multe randuri.

Min. 64 – Inca nu s-au efectuat modificari. Sa vedem cine muta primul in duelul tactic dintre cei doi tineri antrenori.

Min. 60 – Basel este o echipa cu jucatori de atac ce au executii foarte bune, dar cu o aparare franjuri. Este o paine de mancat pentru galateni, care au posibilitatea sa obtina cel putin un punct din acest meci.

Min. 58 GOOOOOLLL PEEEEENAAA!!! Basel – Otelul 1-1. Antal suteaza din vole, de la 18 metri, Sommer respinge in fata si Pena, mai rapid, l-a executat pe portarul lui Basel cu o scarita de zile mari.

Min. 56 – Antal isi incearca si el norocul cu un sut de la 25 de metri, dar mingea se duce la un metru de vinclul portii aparate de Sommer. Elvetienii fluiera copios doua decizii la limita ale centralului care in ambele situatii ne-a dat posesia.

Min. 53 – Ibeh prinde un sut sanatos de la aproape 25 de metri si Sommer respinge cu emotii.

Min. 52 – Huggel vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Antal.

Min. 49 – Rapa vede cartonasul galben pentru un fault asupra lui Park Joo Ho.

* Benfica – Manchester United a fost 1-1 la pauza. Giggs a egalat pentru englezi.

22.45 – Otelul a avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza la Basel. Dupa o prima repriza extrem de tacticizata, Basel are avantaj minim in fata Otelului, 1-0. Galatenii au incercat sa puna probleme, dar au terminat destul de repede benzina. Lipsa de experienta si-a spus si ea cuvantul.

* La 22 de ani, Fabian Frei, singurul marcator de pana acum, din acest meci, are deja la activ 18 goluri marcate in 121 de meciuri jucate in prima liga elvetiana si patru goluri in 18 selectii la nationala de tineret a Elvetiei.

Min. 43 – Raportul suturilor este 7-2 pentru Otelul, iar pe poarta este 2-2. Totusi, suturile elvetienilor au fost mult mai periculoase. Alexander Frei l-a intins serios pe Grahovac cu o torpila de la 30 de metri, iar Fabian Frei a marcat la a doua incercare a elvetienilor.

Min. 39 Basel – Otelul 1-0. Streller centreaza fara probleme din dreapta si Fabian Frei, venit din spate, deschide scorul cu o lovitura cu capul de la circa 10 metri. Elvetienii ne-au taxat la primul moment de neatentie.

Min. 35 – Streller vede primul cartonas galben al meciului. Capitanul gazdelor a fost avertizat pentru faulturi repetate.

* In celalalt meci din grupa, Benfica – Manchester United este 1-0. A marcat Oscar Cardozo. Manchester joaca fara o multime de jucatori importanti printre care Rio Ferdinand, Vidic, Phil Jones, De Gea, Nani, Anderson sau Chicharito Hernandez.

Min. 27 – Alexander Frei prinde un sut fabulos de la 30 de metri si Grahovac respinge cu mari emotii de langa bara. Este prima ocazie importanta a elvetienilor.

Min. 24 – Gazdele obtin usor un corner, dupa o neintelegere intre Grahovac si Rapa. Alexander Frei a executat cornerul si Grahovac a retinut fara probleme.

Min. 18 – Mingea se afla mai mult in zona de centru a terenului. Totusi, raidurile gazdelor devin tot mai periculoase.

Min. 11 – Inceput foarte bun de meci pentru Otelul. Elvetienii inca nu au reusit sa ajunga cu mingea in careul galatenilor, in ciuda fanilor care canta in continuu si fac o atmosfera speciala.

Min. 6 – Antal patrunde pe dreapta, centreaza si Giurgiu, din cadere, reia din nou prea slab si Sommer retine fara probleme. Pana acum galatenii isi tin la respect adversarii. Elevii lui Dorinel Munteanu par dispusi la efort, dar sa vedem cat va rezista fizic Otelul.

Min. 2 – Otelul a avut prima mare ocazie a meciului in secunda 66. Rapa a centrat de pe dreapta, Pena a recentrat si Giurgiu, dintr-o pozitie dificila, a reluat slab, fara probleme pentru Sommer.

21.45 – Basel a avut lovitura de start a meciului. Vremea este ideala pentru fotbal la Basel, terenul se prezinta in conditii foarte bune. In tribune sunt circa 30.000 de spectatori.

Basel, antrenata de Thorsten Fink, va incepe cu Sommer, Dragovic, Park Joo Ho, Abraham, Steinhofer, Huggel, Fabian Frei, Cabral, G. Xhaka, Alexander Frei, Streller. Rezerve sunt Colomba, T. Xhaka, Ajeti, Radoslav Kovac, Buess, Zoua, Pak Kwan Ryong.

Otelul, antrenata de Dorinel Munteanu, va incepe cu Grahovac – Rapa, Perendija, Sergiu Costin, Salageanu – Antal, Giurgiu, Filip, Silviu Ilie – Ibeh, Pena. Rezerve sunt Branet, Ljubinkovic, Sarghi, Gabi Paraschiv, Sorin Frunza, Neagu, Viglianti.

author avatar
Cristi Ionita
1.217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger