Barosul de Pechea

Bucuria starnita de pumnii lui Bute ne-a ostoit nemultumirea acumulata in orele de asteptare la care ne-au supus organizatorii galei de sambata, dupa ce anterior ne pisasera pe toate caile, ore si zile de-a randul, ca meciul dintre Lucian si frantuzul Mendy se porneste la 20,30, ora mioritica.

N-a prea fost asa, fiindca cei doi adversari au aparut pe ring abia dupa vreo trei ore, asadar, vorba caragialiana, 20,30 trecute fix! Sigur ca si celelalte intalniri dinainte au avut sarea si piperul lor, mai cu seama ca Viorel Simion a facut un meci de exceptie, iar Bogdan Dinu l-a facut praf pe tanzanianul Mohamed in vreo treizeci de clipiri!

Dar, sa fim sinceri, vipia din cupola unde se sarbatoreau candva vanghelioanele a fost greu de suportat. Cu toata asteptarea si cu toata caldura de cuptor, ne-am racorit in repriza a patra a jocului dintre cei doi corifei. Mendy s-a dovedit, pana la receptionarea in tampla a pumnului aruncat de Bute, destul de periculos. Pot spune ca in repriza a treia, francezul i-a cam dat de furca lui Lucian, iar in cea de-a patra s-a instalat la mijlocul ringului, incercand sa-l rapuna cu vreo doua lovituri. Ele au fost bine parate de Bute, care, cu putin inainte de bataia gongului, l-a prins descoperit pe francez, aplicandu-i acestuia in tampla o lovitura ca de baros.

Adversarul s-a facut una cu podeaua, cazand secerat pe una dintre frunzele pictate, contra a doua milioane de euro, cu multa grija de organizatori. Ei, asta-i viata, unul castiga, altul pierde, dar nu e totuna sa cazi, din pricina unui KO, pe o dusumea de esenta tare ori pe un patuiag de lux! Cei vreo zece mii de spectatori s-au bucurat si au aplaudat din tot sufletul izbanda baiatului plecat cand era copil din comuna Pechea si ajuns acum campion mondial la Bucuresti. Declaratia lui Bute de la sfarsitul meciului a fost de bun-simt, asa cum este de fapt el, om la locul lui, care cu aceasta ocazie a dat importanta adevarata publicului, multumindu-i fiindca l-a sustinut frenetic.

N-am inteles motivul pentru care cei 8999 de spectatori au huiduit-o pe doamna ministru Elena Udrea, atunci cand marele campion i-a multumit si dumneaei pentru sprijinul acordat. Deh, asa-s romanii, veti zice, cand e vorba de bani aruncati precum frunzele pe fereastra! In rest, mare bucurie, care s-a prelungit pe strazi pana-n zori, iar numele lui Bute a zburat prin vazduh ca un tunet puternic si prelung.

 

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger