AcasăSPORTBarcelona vinde și ce încă nu are

Barcelona vinde și ce încă nu are

Conform presei spaniole, FC Barcelona a mai găsit o metodă de a încasa bani. Catalanii ar putea primi peste 160 de milioane de euro dacă planurile vor fi duse la capăt. Cu toate că lucrările de renovare de pe Camp Nou nu vor fi gata mai devreme de finalul anului 2025, conducerea Barcelonei a scos deja la vânzare 62 de locuri din lojele VIP ale stadionului.

Președintele Joan Laporta ar fi declarat că are deja mai multe entități care așteaptă să plătească pentru unul dintre locurile exclusiviste scoase la vânzare. Această afacere ar putea fi “un levier economic”, așa cum îi place lui Laporta să numească astfel de metode de a atrage fonduri.

Șeful Barcelonei a inventat această denumire în 2022, când Barcelona a vândut procente din viitoarele sale drepturi TV și cote în divizia sa media Barca Studios, pentru a finanța achizițiile de jucători precum Robert Lewandowski, Raphinha și Jules Kounde.

Din punct de vedere sportiv, managementul a dat roade. Cu ajutorul jucătorilor aduși în urma acestor inginerii financiare făcute de conducere, Barcelona a reușit să câștige titlul în 2022, după 4 ani de așteptare.

Prin vânzarea lojelor VIP, Barcelona ar putea primi o plată anticipată de 100 de milioane de euro la 1 iulie, iar restul de 60 de milioane de euro în aceeași dată în 2025.

Competiția pe piața transferurilor a fost complicată pentru Barca, în ultimul deceniu. Banii pe care i-ar primi acum, însă, ar putea face posibilă achiziționarea unui mijlocaș defensiv pentru a-l înlocui pe Sergio Busquets. Cea mai probabilă variant pentru acest post este Joshua Kimmich.

author avatar
Mihail Ioan
2.263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger