AcasăSPORTBarcelona, tun de 220 de milioane de euro

Barcelona, tun de 220 de milioane de euro

Barcelona este față în față cu o ofertă de nerefuzat. Catalanii pot încasa instant 220 de milioane de euro. MARCA a citat surse anonime conform cărora Barcelona a primit o propunere din partea unui brand de echipamente, aflat în rivalitate cu Nike.

Conducerea Barcelonei se interesează în această perioadă de un nou furnizor de echipamente sportive pentru jucători și staff.

S-a rupt lanțul de iubire?!

Barca este parteneră cu Nike din 1998, dar simte că este remunerată prea puțin de gigantul american.

La momentul actual Nike plătește Barcelonei o sumă fixă de 85 de milioane de euro pe an, cu posibilitatea de a mai primi încă 20 de milioane de euro, reprezentând bonusuri. Pare avantajos la prima vedere, dar pentru a beneficia și de acești bani suplimentari, catalanii au de îndeplinit obiective destul de grele. Partea rea este că la fel de ușor pot fi și penalizați de Nike dacă nu se ridică la standardele impuse de ei.

A umblat pe la Camp Nou și zvonul cum că Barcelona ar vrea să-și producă propriile echipamente, dar planul a rămas, se pare, doar pe hârtie.

În ultimele săptămâni Puma a ieșit în evidență drept brandul care ar putea încheia hegemonia Nike la Barcelona. Nemții au pus pe masă sume care i-au cam luat ochii lui Laporta. MARCA raportează că sunt dispuși să ofere un bonus de semnătură de 100 de milioane de euro și apoi 120 de milioane de euro pe an pentru furnizarea echipamentului și îmbrăcămintei Barcelonei.

Problema este că Barca are un contract cu Nike până în 2028, despre care Laporta crede că a fost încălcat, după cum a declarat chiar el.

„Avem o situație care nu este ceea ce ne-am dorit. Operațiunea s-a deteriorat, credem că au încălcat contractul”, a spus Laporta la RAC1, subliniind că Barcelona ar putea primi dublu din alte părți.

Cu toate că relațiile s-au cam deteriorat, Barcelona așteaptă o ultimă ofertă din partea Nike, înainte de a se decide asupra problemei echipamentelor.

Catalanii se află încă în proces de recuperare în urma unei crize economice, drept urmare, orice metodă de a-și crește veniturile este de înțeles.

author avatar
Mihail Ioan
5.419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger