AcasăSPORTBarcelona se teme sa nu pateasca din nou ca in '86!

Barcelona se teme sa nu pateasca din nou ca in ’86!

Josep Guardiola este ingrijorat ca relaxarea ar putea deveni dusmanul numarul 1 al echipei sale si vrea sa evite loteria penalty-urilor in finala din aceasta seara cu Man.United.

Au trecut multi ani de la ultima finala jucata de FC Barcelona in postura de mare favorita. Se intampla in ’86, cand Steaua punea doliu peste intreaga Catalunye, intr-o noapte magica de mai. Astazi, la Londra, pe „Wembley” (21.45/ TVR 1), Guardiola trebuie sa treaca peste pronosticuri si sa-si tina in priza jucatorii. „Sa nu se intample ca acum 25 de ani!”, este avertismentul lansat de antrenor inaintea confruntarii cu Manchester United.

Obiectiv: fara penalty-uri!

Spre deosebire de Jose Mourinho, Pep Guardiola are o relatia excelenta cu Alex Ferguson, managerul lui Manchester United

Intr-un interviu acordat cotidianului „El Periodico”, antrenorul Barcelonei a vorbit despre obiectivul Barcelonei in finala cu United: „Nu ma gandesc decat sa castigam in timpul regulamentar de joc, sa nu ajungem la penalty-uri ca sa nu se repete scenariul de la Sevilla!”. Principalele case de pariuri dau favorita clara FC Barcelona, cu o cota de 1,85 la victorie, in timp ce Manchester are o cota de 2,70.

 

Iniesta si Messi, mai scumpi decat United

Lionel Messi este favorit sa castige trofeul de cel mai bun jucator al finalei

Valoarea celor doua loturi care isi disputa trofeul UCL depaseste 650 de milioane de euro. Conform „Frontier Economics”, campioana Spaniei este cotata la 450 de milioane de euro, in timp ce jucatorii lui Manchester „costa” doar 200 de milioane. Doar doi fotbalisti din lotul catalanilor (Iniesta si Messi) fac cat tot 11-le de start al englezilor in partida din aceasta seara, respectiv Van der Sar, Fabio, Vidic, R.Ferndinand, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Park, Rooney si Hernandez.

8.300 de euro pentru fiecare minut jucat

Prima de victorie stabilita de conducerea Barcelonei este una absolut uriasa: 750.000 de euro va incasa, in medie, fiecare jucator din lotul catalanilor. Facand un calcul, reiese ca fotbalistii spanioli pot castiga 8.300 de euro pentru fiecare minut petrecut pe gazon sau 140 de euro pentru fiecare secunda. De mentionat ca primele promise sunt aceleasi ca in 2009, cand Barcelona a castigat ultimul trofeul UCL. La randul lor, englezii se vor bucura de 350.000 de euro daca inving Barcelona in finala de pe „Wembley”.

Londra, cer senin

Desi Londra este taramul ploilor, meteorologii anunta ca, la ora partidei cerul va fi senin deasupra capitalei engleze. „Media zilei va fi de 12 grade Celsius, slabe sanse sa avem precipitatii”, scrie presa britanica.

Ghete personalizate

Adidas si Nike au personalizat ghetele vedetelor de la Barcelona cu ocazia finalei din aceasta seara

Cu ocazia finalei de la Londra, Nike si Adidas au personalizat ghetele catorva jucatori din lotul Barcelonei. Astfel, Messi, Villa si Alves se vor incalta cu ghete Adidas care vor avea imprimate steagurile tarilor lor, Argentina, Spania, respectiv Brazilia, in timp ce Nike le-a rezervat cateva modele speciale lui Pique, Puyol si Pedro.

Pep intra in clubul select

Daca va castiga finala UEFA Champions League, Pep Guardiola va intra in clubul select al antrenorilor care au obtinut acest trofeu de doua ori, alaturi de Vicente Del Bosque, Ottmar Hitzfeld, Alex Ferguson, Fabio Capello si Jose Mourinho.

In '86, stelistii le-au "furat" catalanilor Cupa Campionilor Europeni, cu toate ca partida s-a jucat in Spania, la Sevilla

 

145 de milioane de telespectatori sunt asteptati sa urmareasca diseara finala UEFA Champions League

Pleaca Guardola, vine Van Basten!

Tehnicianul Josep Guardiola poate intra in istorie drept cel mai tanar dublu castigator de Liga Campionilor. Surprinzator, insa, aceasta performanta il poate determina pe catalan sa renunte la Barcelona, anuntul fiind facut chiar de Johan Cruyff, intr-un interviu pentru „Gazzetta dello Sport”: „In ultimii ani, Guardiola a depus o munca fantastica si pe mine nu m-ar surprinde sa plece, indiferent de rezultatul finalei cu Manchester. In locul sau, l-as vedea pe Marco van Basten, este antrenorul ideal pentru Barcelona”.

 

 

 

 

 

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger