AcasăSPORTBarcelona, scufundata de distrugatorul Atletico

Barcelona, scufundata de distrugatorul Atletico

Atletico Madrid a produs socul editiei 2015/ 2016 a Ligii Campionilor: a eliminat detinatoarea trofeului, FC Barcelona, in faza sferturilor de finala!

Favorita sa castige competitia si in acest sezon, trupa catalana s-a umplut de penibil in returul de pe Vicente Calderon. A inceput jocul cu o atitudine superioara (trageri de timp, lamentari, driblinguri inutile etc) si l-a incheiat in genunchi, cersind un penalty arbitrului italian Nicola Rizzoli. Atletico Madrid s-a impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de Antoine Griezman, in minutele 36 si 88; ultima reusita a venit din lovitura de la 11 metri (hent in careu comis de Andres Iniesta).

Cu un Messi inexistent si un Neymar aflat cu gandul la Paris si la banii arabilor care conduc PSG, Barcelona paraseste inca o data Liga Campionilor inca din faza sferturilor de finala. Iar sfarsitul de sezon poate fi si mai negru, caci avansul in fruntea Primerei Division este acum de numai 3 puncte fata de principala urmaritoare, aceeasi Atletico.

In cel de-al patrulea „sfert” al UCL, Bayern a scos un 2-2 la Lisabona, pe terenul Benficai, egal suficient pentru a bifa inca o calificare in semifinale. Ramase in cursa pentru trofeul Ligii Campionilor sunt Bayern Munchen, Real Madrid, Atletico si Manchester City.

Simeone: „Vreau mai mult decat o semifinala”

Antrenorul argentinian Diego Simeone viseaza cu ochii deschisi chiar la castigarea trofeului. A spus-o raspicat in conferinta de presa de dupa meci: o semifinala de UCL nu il mai multumeste! „Daca aceasta echipa are o calitate in ultimii patru ani, aceea este munca sa. Echipa continua pe aceasta cale si este o mare bucurie pentru jucatori. Nu retin doar calificarea in semifinale, ci cred ca este ceva mult mai important. Vorbesc aici de valori pe care le vedem din ce in ce mai putin in societatea noastra. Suntem un grup fidel liniei noastre. Putem castiga sau pierde, dar noi credem mult in aceste valori ale vietii. Pentru semifinale, eu nu am alta varianta decat victoria. Nu va fi usor pentru noi, Manchester City are o echipa foarte puternica financiar, iar Real si Bayern au la randul lor istorie. Pentru Atletico, a figura printre cele mai bune patru echipe reprezinta un pas important si ne dorim mai mult de atat!”, a anuntat Simeone.

Iniesta, singurul care nu da vina pe arbitraj

Italianul Nicola Rizzoli a fost pus la colt inclusiv de conationalaii sai. „Gazzetta dello Sport” si „Tuttosport” l-au desfiintat, ca sa nu mai vorbim de presa catalana.
Si, totusi, un personaj din tabara invinsilor, este vorba despre capitanul Iniesta, a aratat ca nu degeaba suporterii i se adreseaza cu apelativul „don Andres”. „Nu are niciun sens sa discutam despre decizia arbitrului din prelungirile partidei. Nu e corect sa ne ascundem in spatele unei greseli. Nu ne ajuta la nimic sa ne lamentam sau sa aratam cu degetul pe cineva”, a reactionat legendarul mijlocas de la FC Barcelona. Intrebat daca echipa si-a pierdut din incredere, Iniesta a recunoscut: „Trecem printr-o perioada grea. Mereu, cand ai o serie de genul acesta, iti pierzi increderea. Dar trebuie sa ne adunam si sa jucam iar bine, am pierdut o competitie, insa Liga Campionilor nu era singurul obiectiv al sezonului”. Barcelona este calificata in finala Cupei Spaniei (va juca impotriva Sevillei) si conduce in clasamentul din Primera Division.

Atletico a ajuns la 37 de milioane de euro venituri din Liga Campionilor

Calificarea in semifinale i-a adus clubului Atletico un bonus de 7 milioane de euro, suma care mareste la 37 de milioane veniturile realizate in acest sezon european. Formatia lui Simeone a obtinut 18,5 milioane de euro in faza grupelor, la care s-a mai adaugat 5,5 milioane pentru calificarea in „optimi” si 6 milioane euro pentru accederea in „sferturi”.
Daca va reusi sa joace finala, Atletico mai pune inca 10,5 milioane la zestrea din acest sezon!

Messi, cautat la Biroul de obiecte pierdute

Lionel Messi (28 de ani) a fost inexistent cu Atletico, aproape ca nici n-a fost zarit pe Vicente Calderon, prilej de ironii din partea fanilor Realului.

„Messi, cautat la Biroul de obiecte pierdute”, a anuntat presa din Madrid, referire la faptul ca argentinianul n-a aratat absolut nimic in returul cu Atletico. A fost cel de-al cincilea meci consecutiv in care „Leo” nu marcheaza ori nu reuseste sa dea macar o pasa de gol. Forma slaba a inceput in partida cu Villarreal, din deplasare, terminata la egalitate, scor 2-2. A urmat „El Clasico” si infrangerea Barcelonei (1-2), turul cu Atletico (2-1 pentru catalani), esecul de la San Sebastian (0-1 cu Real Sociedad) si eliminarea de miercuri seara, din Liga Campionilor. In toate aceste intalniri, cel mai bun „catalan” de pe teren nu a fost Messi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger