AcasăSPORTBarcelona, salvată de Nike?

Barcelona, salvată de Nike?

Vechii prieteni de la Nike ar putea s-o scoată pe Barcelona din impas.

Reprezentanții gigantului american s-au întâlnit cu oameni din conducerea clubului catalan în vederea discutării unui nou contract care ar putea fi extrem de important pentru Barca.

Înțelegerea s-ar putea întinde pe 10 ani, cu un bonus care poate rezolva definitiv problemele financiare ale clubului.

Catalanii colaborează din 1998 cu Nike, înțelegere pe care au reînnoit-o în 2018, pe când Josep Bartomeu era la cârma Barcelonei.

Relația a început să scârțâie când Joan Laporta a preluat conducerea clubului de pe Camp Nou. Acesta consideră abuzive anumite penalități impuse de Nike, în cazul în care echipa nu îndeplinește anumite obiective. În același timp, consideră că suma pe care americanii o platesc pentru a fi unic furnizor de echipamente pentru Barcelona, este prea mică.

Instanța de judecată a dat câștig de cauză companiei de articole sportive, astfel că, vrând nevrând, catalanii trebuie să respecte până în 2028 contractul cu Nike.

Mergând pe premisa “când cineva îți dă o palmă, întoarce și celălalt obraz”, Nike îi propune Barcelonei o nouă înțelegere pentru alți 10 ani, începând cu 2028. Suma pe care se oferă să o plătească este mai mare, dar asta nu e tot. Noua propunere include și un bonus care ar putea rezolva definitiv problemele financiare cu care se luptă clubul.

Conform MARCA, suma fixă ar fi de 85 de milioane de euro pe sezon, la care se adaugă posibile bonusuri de 20 de milioane de euro, reprezentând potențiale bonusuri. Dacă cifrele se dovedesc a fi adevărate, am putea fi martori ai celui mai mare contract de sponsorizare din istoria sportului.

author avatar
Mihail Ioan
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger