AcasăSPORTBarcelona Reloaded

Barcelona Reloaded

Aflată în mijlocul unei crize teribile, Barcelona caută să-și pregătească de pe acum sezonul viitor. Deco, directorul sportiv, are planuri mari pentru la 2025. Catalanii nu sunt în căutare doar de antrenor, ci vor și cinci fotbaliști de atac pe care să-i aducă, deși clubul se confruntă cu mari probleme financiare.

Presa din Spania a scris constant săptămâna aceasta despre obiectivele Barcelonei. Astfel, se pare că Deco va demara negocieri cu Gabriel Martinelli, Kaoru Mitoma și Khvicha Kvaratskhelia, măcar unul dintre ei urmând a întări atacul „blau-grana”. Iar pentru linia de mijloc, în vizor sunt Aleix Garcia și Amadou Onana.

Japonezul Mitoma are 26 de ani și evoluează la Brighton. Este extremă stânga, costă undeva la 50 de milioane de euro, iar în acest sezon a marcat 3 goluri și a oferit 6 pase decisive în 25 de jocuri.

Martinelli (Brazilia, 22 de ani) poate juca pe orice poziție din linia de atac. Este evaluat la 85 de milioane de euro  și mai are contract cu Arsenal până în vara lui 2027. A marcat 7 goluri și a oferit 3 pase decisive în acest sezon (în 28 de meciuri). Georgianul Kvaratskhelia (23 de ani) este vedeta lui Napoli și a fost decisiv pentru italieni în sezonul precedent, contribuind la cucerirea titlului. Este evaluat la 80 de milioane de euro.

Despre Aleix Garcia se știe că e feblețea lui Xavi, după meciurile bune făcute în tricoul celor de la Girona. Are un preț de vânzare de doar 20 de milioane de euro. În fine, belgianul Onana joacă în linia mediană și, la 1,95 metri ai săi, mulți spun că va fi cel mai tare mijlocaș box to box din Europa.

Cine va fi antrenor

Inițial, presa a scris despre neînțelegerile dintre președintele Joan Laporta și Deco în legătură cu banca tehnică. Laporta a vrut să-l aducă pe Jurgen Klopp, dar s-a dovedit a fi o misiune imposibilă. Deco, în schimb, a făcut lobby pentru Sergio Conceicao. Fără CV pentru Barcelona, au decis șefii.

Acum, se pare că neamțul Hansi Flick și italianul Roberto De Zerbi au rămas singurii antrenori în cărți. Momentan, niciunul dintre ei nu a primit o ofertă concretă. Totul se va decide în luna mai, după ultimele meciuri din acest sezon, susțin ziarele catalane.

author avatar
Mihail Ioan
1.079 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger