AcasăSPORTFC Barcelona - FC Porto 2-0 Catalanii sunt cei mai buni -...

FC Barcelona – FC Porto 2-0 Catalanii sunt cei mai buni – VIDEO

FC Barcelona a castigat Supercupa Europei, dupa ce s-a impus, cu 2-0, in meciul cu FC Porto de la Monte Carlo.

Min. 94 – Este final de meci la Monte Carlo. FC Barcelona s-a impus, cu 2-o, in disputa cu FC Porto si a castigat, pentru a patra oara in istorie, Supercupa Europei. Este al 12-lea trofeu cucerit de catalani cu Josep Guardiola pe banca, tehnicianul catalanilor depasindu-l, astfel, pe legendarul Johan Cruyff.

Min. 92 – Dani Alves scapa singur pe dreapta, intoarce pentru Iniesta si sutul acestuia este respins in extremis de Helton.

Min. 90 – Portughezii si-au pierdut cumpatul. Guarin il ataca violent pe Mascherano si este eliminat si el.

Min. 88 Barcelona – Porto 2-0. Soarta Supercupei s-a decis. Messi il lanseaza excelent pe Fabregas, fostul mijlocas al lui Arsenal a plecat din pozitie regulamentara, a preluat senzational pe piept si l-a executat pe Helton cu un vole in vinclu. Portughezii au cerut offside, dar Iniesta, jucatorul aflat in pozitie afara din joc, nu a jucat balonul. Este primul gol oficial marcat de Fabregas in tricoul catalanilor.

Min. 85 – Messi scapa periculos pe contraatac, este agatat de Rolando la 25 de metri de poarta portughezilor si fundasul lui Porto vede cartonasul galben. Cum era al doilea, Rolando pleaca mai devreme la cabine, fiind eliminat.

Min. 82 – Guarin vede cartonasul galben pentru o intrare dura asupra lui Fabregas.

Min. 79 – Portughezii solicita penalty dupa un duel intre Abidal si Guarin, dar arbitrul lasa jocul sa continue. A fost o decizie la limita. Intre timp a intrat Fabregas in locul lui Pedro.

Min. 77 – Au iesit Kleber si Souza si au intrat Belluschi si Fernando.

Min. 73 – Joao Moutinho il lanseaza excelent pe Hulk, Mascherano si Victor Valdes nu se inteleg, dar Abidal intervine providential si respinge in corner.

Min. 68 – Intra Varela in locul lui Cristian Rodriguez.

Min. 65 – Rolando vede cartonasul galben pentru un fault de maidan asupra lui Messi.

Min. 63 – Intra Sergio Busquets in locul lui Adriano, usor accidentat. Sergio Busquets va trece fundas central, alaturi de Mascherano, iar Abidal merge pe banda stanga.

Min. 60 – Portughezii cer penalty la un presupus hent comis de David Villa, dar arbitrul lasa jocul sa continue. Catalanii scapa pe contra, doi contra doi. Messi il lanseaza excelent pe Pedro, printre fundasii portughezilor, acesta reuseste preluarea dar nu-si face pasii cum trebuie si Helton are timp sa iasa si sa respinga. Intre timp David Villa a fost inlocuit cu Alexis Sanchez.

Min. 56 – David Villa suteaza din unghi, pe coltul scurt, si Helton retine fara mari emotii.

Min. 54 – Guarin suteaza fabulos de la 30 de metri si Victor Valdes respinge cu mari emotii de langa bara.

Min. 52 – Sutul lui Joao Moutinho din 16 metri este deviat de Abidal si ocoleste de putin poarta catalanilor.

Min. 51 – Iniesta vede cartonasul galben pentru ca a sutat in balon dupa ce acesta a parasit suprafata de joc. Mijlocasul catalanilor era nervos pentru ca nu a primit o lovitura libera.

22.48 – Portughezii au avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza la Monte Carlo. Dupa 45 de minute echilibrate, Barcelona are avantaj minim in disputa cu FC Porto, 1-0, dupa un gol marcat de Messi. Portughezii au inceput foarte bine repriza, dar au incheiat-o in genunchi. Totusi, catalanii au avut nevoie de o greseala a adversarului pentru a putea deschide scorul.

Min. 39 Barcelona – Porto 1-0. Guarin paseaza prost inapoi, Messi scapa singur cu Helton, il fenteaza usor pe acesta si trimite in poarta goala. Un gol care plutea in aer. Cum era de asteptat, Barcelona a avut 70% posesia balonului pana in minutul 39.

Min. 37 – Sutul lui Xavi de la 20 de metri este deviat si se duce putin peste poarta portughezilor.

Min. 34 – Catalanii au pus stapanire pe joc in ultimele minute, dar disputa continua sa fie mai echilibrata decat se preconiza.

Min. 30 – Cristian Rodriguez vede cartonasul galben pentru un fault asupra lui Dani Alves. Messi isi schimba ghetele pe marginea terenului. Terenul a parut bun la inceputul meciului, dar suprafata de joc este destul de alunecoasa.

Min. 25 – Minute de dominare ale portughezilor. Elevii lui Vitor Pereira au avut cateva centrari periculoase in careul lui Victor Valdes, dar niciuna nu a fost fructificata.

Min. 20 – Barcelona gaseste greu culoare spre poarta adversa. Portughezii se apara bine si fac un pressing excelent. Ramane de vazut cat vor rezista elevii lui Vitor Pereira.

Min. 16 – Dani Alves acuza o problema medicala. Ar fi o pierdere uriasa pentru catalani.

Min. 12 – Hulk suteaza excelent cu stangul, spre coltul lung si mingea ocoleste de putin poarta lui Victor Valdes.

Min. 10 – Xavi il lanseaza excelent pe Pedro, la limita offside-ului, dar acesta se grabeste, incearca lobul din prima si mingea se duce peste poarta portughezilor.

Min. 8 – Joao Moutinho are prima mare ocazie a meciului. Sutul sau, din unghi, a fost respins cu mare dificultate de Victor Valdes in corner. Portughezii au inceput excelent meciul, cu un pressing care ii incurca pe catalani.

Min. 6 – Hulk a executat slab lovitura libera obtinuta de Guarin. Brazilianul a trimis mult peste.

Min. 4 – Sutul lui Guarin este blocat cu mana de Abidal si portughezii au o lovitura libera de la 18 metri.

21.45 – Barcelona a avut lovitura de start a meciului. Vremea este ideala pentru fotbal la Monte Carlo. Terenul se prezinta in conditii impecabile. In tribune sunt circa 18.000 de spectatori, arena Louis II parand mult prea mica pentru doua galerii uriase. Atmosfera este deja irespirabila, fanii celor doua echipe aprinzand torte.

Josep Guardiola, antrenorul formatiei FC Barcelona, incepe cu Victor Valdes – Dani Alves, Mascherano, Abidal, Adriano – Xavi, Seydou Keita, Iniesta – Pedro, Messi, David Villa. Rezerve sunt Oier Olazabal, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez, Thiago Alcantara, Sergio Busquets, Andreu Fontas, Jonathan dos Santos.

Vitor Pereira, antrenorul formatiei FC Porto, incepe cu Helton – Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fucile – Guarin, Souza, Joao Moutinho – Cristian Rodriguez, Hulk, Kleber. Rezerve sunt Rafael Bracali, Maicon, Belluschi, Varela, Djalma, Fernando, Defour.

[youtube]aZK90YeLS94[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
891 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger