AcasăSPORTBarcelona mizeaza pe venituri de 633 de milioane de euro

Barcelona mizeaza pe venituri de 633 de milioane de euro

FC Barcelona se transforma tot mai mult intr-o institutie financiara

Campioana Europei, FC Barcelona, spera sa realizeze venituri totale in valoare de 633 milioane euro pe parcursul acestui sezon, conform raportului financiar preliminar dat publicitatii de oficialii gruparii catalane.

FC Barcelona se transforma tot mai mult intr-o institutie financiara

Barça mizeaza, totodata, pe un beneficiu brut de exploatare fara cheltuieli financiare de peste 120 milioane de euro, in timp ce beneficiul net este estimat la 20,2 milioane euro. Aceste cifre vor fi prezentate in cadrul Adunarii delegatilor clubului, prevazuta pe 24 si 25 octombrie, urmand sa fie aprobate definitiv de catre suporterii-delegati.
In cadrul aceleiasi reuniuni vor fi efectuate si unele modificari in organigrama executivului, cea mai importanta fiind infiintarea unui macro-departament comercial, condus de Francesco Calvo, pana in prezent director de vanzari la Juventus Torino. Calvo se va ocupa, intre altele, de stimularea vanzarilor, de functionarea stadionului si a instalatiilor, de marketing, strategie, audiovizual, licente, urmand sa supervizeze activitatea centrelor de fotbal si baschet ale clubului, precum si a birourilor din Hong Kong si New York. In cadrul reuniunii de luna viitoare urmeaza sa primeasca unda verde si proiectul pentru deplasarile suporterilor alaturi de prima echipa, asa cum s-a propus in cursul campaniei electorale.
Altfel, campioana Europei a decis sa demareze un amplu proiect social pentru ajutorarea refugiatilor si sa initieze elaborarea unei propuneri referitoare la viitoarea Universitate a FC Barcelona!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger