Barba fara cap

Alexandru Tudor

In ultimele jocuri ale acestui an, in care niste turmentati decretasera ca pamantul se va face praf si pulbere din pricina unui meteorit nauc, Liga lui Mitica a mers fara pic de teama inainte, consumandu-si, multumita deciziei zeilor ce ghidoneaza fotbalul romanesc, inca o etapa.

Alexandru Tudor

Ea, de fapt, a fost prima din retur, si ar fi trebuit, dupa toate canoanele, sa se joace prin „fe-martie”. Ce daca jucatorii au clantanit de frig, ce daca pe unele stadioane iarba arata precum pirul rascolit de ciurde de imparicopitate si ce daca se amputeaza vacanta fotbalistilor, fiindca, sa fim intelesi, ordinul e ordin: se va disputa si o etapa din retur! Zis si facut. Baietii, cu gandul la sorici si pomana porcului, si-au luat ranitele in spinare si au pornit-o la lupta. Sambata pe seara, „agramonii” de la Astra au incercat sa le puna in spinare cate-un sac cu boabe ceferistilor din Cluj, dar, spre nemultumirea prahovenilor, acarii de sub Feleac nu s-au lasat trecuti pe o linie moarta, ci, bagand carbuni in focarul locomotivei, au pravalit in poarta lui Lung cel Mic un butoi cu deznadejde. Degeaba s-au trezit din somn ploiestenii in mitanul al doilea, caci alde Rada (in sfarsit, un roman in echipa strainezilor!) si-au aparat cu strasnicie fragila zestre facuta rost in prima parte a jocului, cand au mai avut vreo trei ocazii ratate mai abitir decat copiii de la Vatra Luminoasa. La intalnirea cu pricina a fluierat Ovidiu Hategan, venit cu simplonul tocmai din Arad. Din nu stim ce motive, pisicherul de fluieras a cam inclinat vela in favoarea gazdelor, prelungind partida, spre disperarea antrenorului Costa, cu cateva minute si oferindu-le astfel posibilitatea celor de la Astra, eventual, sa egaleze! Pana la urma, incercarea lui a fost de-a surda! Astfel, ceferistii clujeni pleaca in vacanta cu 39 de puncte in ghiozdan si cu locul doi asigurat! Ei ar fi dorit sa inchida anul pe primul loc, dar acest lucru nu s-a intamplat din pricina lui Alexandru Tudor, care a condus, tot sambata, partida dintre Targu Mures si Dinamo, incheiata cu scorul de 1-0 pentru bucuresteni. Purtand o barba stacojie ca de tarcovnic, podoaba luata, probabil, in dotare din blana unui caine rosu, acest individ ingamfat, care vrea mai mereu sa iasa in evidenta si care isi ascunde obrajii cu o masca de mort, isi bate joc de mai toate echipele ce nu-i sunt pe plac, distrugand fara rusine roadele muncii unor antrenori si fotbalisti. El s-a dat in stamba la Targu Mures acordand o lovitura de la 11 metri in favoarea dinamovistilor, la o cadere teatrala a lui Danciulescu in careul baietilor lui Trombetta. S-a vazut foarte clar ca brunetul din groapa Teiului s-a lasat pe jos simuland un branci de cum a ajuns langa nefericitul aparator al gazdelor. Nici cea mai mica banuiala de penalti, dar Tudor, numit si barba fara cap, a aratat punctul alb din careu, dand astfel posibilitatea lui Marius Niculae sa se bucure de golul inscris.

Rusine pentru arbitrul Tudor, rusine pentru Danciulescu, cersetorul unui penalti, rusine pentru echipa lui Ciobotariu, care a fost tinuta in corzi toata repriza a doua de catre cei de la Targu Mures! Iata cum, printr-o furaciune, Dinamo trece anul pe primul loc!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger