AcasăSPORTBaraj cu Germania in Cupa Federatiei

Baraj cu Germania in Cupa Federatiei

Halep nu a pierdut niciun meci in fata lui Kerber

Echipa feminina de tenis a Romaniei va infrunta formatia Germaniei in meci de baraj pentru ramanerea in Grupa Mondiala a Cupei Federatiei.

Halep nu a pierdut niciun meci in fata lui Kerber

Partida este programata in zilele de 16 si 17 aprilie, pe teren propriu, potrivit tragerii la sorti efectuate ieri la Londra. Romania a fost invinsa de Cehia, detinatoarea trofeului, cu 3-2, in weekend, la Cluj, in „sferturile” competitiei, in timp ce Germania a pierdut cu 2-3 in fata Elvetiei, la Leipzig.  Germania are nu mai putin de zece jucatoare in prima suta a clasamentului WTA: Angelique Kerber (proaspata invingatoare de la Australian Open) – locul 2 WTA, Andrea Petkovic – 23, Sabine Lisicki – 32, Annika Beck – 39, Mona Barthel – 45, Anna-Lena Friedsam – 52, Julia Goerges – 53, Carina Witthoeft – 76, Laura Siegemund – 87 si Tatjana Maria – 90. Prin comparatie, Romania are doar patru jucatoare in prima suta, pe Simona Halep (locul 3), Irina Begu (34), Monica Niculescu (37) si Alexandra Dulgheru (54).
Totusi, merita mentionat ca Simona Halep are avantajul meciurilor directe cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 la victorii cu Kerber, 5-1 cu Petkovic si 4-1 cu Lisicki. In Fed Cup, Romania si Germania au mai jucat o singura data, in 1975, cand RFG se impunea cu 3-0.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger