AcasăSPORTBalcaniada ameninta Liga Campionilor

Balcaniada ameninta Liga Campionilor

Konstantin Dinev, patronul lui Lokomotiv, vrea sa-i atraga in proiectul sau pe Becali, Copos si Borcea

Initiativa apartine bulgarilor, iar la ea sunt invitate sa adere grupari din Romania, Serbia, Croatia, Grecia si chiar Turcia.

Konstantin Dinev, patronul lui Lokomotiv, vrea sa-i atraga in proiectul sau pe Becali, Copos si Borcea

Un banal joc amical, disputat la Plovdiv, saptamana trecuta, poate schimba cursul fotbalului european. Magnatii de la Lokomotiv si Steaua Rosie Belgrad au repus pe tapet subiectul organizarii unei competitii regionale, un fel de Balcaniada, ca alternativa la Liga Campionilor. Ideea i-a apartinut lui Konstantin Dinev, dar se pare ca la ea vor adera si patronii cluburilor TSKA si Levski, din Sofia. Vecinii de la sud de Dunare mizeaza si pe dorinta romanilor de a se alatura acestui proiect, Steaua, Dinamo si Rapid fiind cluburile interesate sa participe intr-o Balcaniada. Turneul le-ar mai putea avea la start pe Hajduk Split si Dinamo Zagreb, din Croatia, pe Olympiakos Pireu, Panathinaikos si AEK Atena, din Grecia, si pe Partizan Belgrad, din Serbia. Surpriza poate veni, insa, din partea turcilor, dornici si ei sa nu lipseasca din aceasta competitie, cu Galatasaray, Fenerbahce si Besiktas.

Discutii si in 2005

Au trecut sase ani de la ultimele zvonuri legate de organizarea unui turneu in zona Balcanilor. Patrunderea „esticilor” in grupele Ligii Campionilor si in fazele superioare ale Europa Leauge au dat deoparte planurile, insa iata ca ele revin in 2011, pe fondul crizei financiare care loveste planeta. Neoficial, se zvoneste ca la jumatatea lunii noiembrie va avea loc o intrunire a patronilor interesati de acest proiect.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger