AcasăSPORTBadou Jack, un boxer tipic european, fara nimic exceptional

Badou Jack, un boxer tipic european, fara nimic exceptional

Lucian Bute a pus ochii pe centura lui Badou Jack

Pregatit sa redevina campion mondial, Lucian Bute debordeaza de optimism cu fiecare zi care il apropie de meciul din 30 aprilie.

Lucian Bute a pus ochii pe centura lui Badou Jack

Pugilistul roman, fost detinator al centurii IBF la categoria supermijlocie, spera sa-si treaca in palmares si un titlu la WBC, cea mai puternica versiune a boxului profesionist.

Desi a fost invins la puncte de englezul James DeGale, in ultimul sau meci disputat (noiembrie 2015, la Quebec), Bute este convins ca are in continuare, la 36 de ani, calitatile necesare pentru a face fata elitei mondiale la supermijlocie. A vorbit despre visul sau intr-un interviu acordat unei televiziuni canadiene: „Performanta mea din meciul cu DeGale, considerat unul dintre cei mai buni boxeri la aceasta categoria, mi-a dat aceasta incredere, care mi-a lipsit in ultimii ani. Lucian Bute a devenit un alt boxer. Nu o spun eu, ci antrenorii mei, Howard si Otis Grant, precum si partenerii mei de antrenament. Chiar si la 36 de ani, sunt infometat si determinat sa pun mana pe aceasta centura. Eu spun ca sunt pregatit!”.

Despre Badou Jack, romanul vede in adversarul sau un boxer bun, dar fara calitati exceptionale: „Jack este un pugilist tipic european, care ramane drept si isi misca prea mult capul. Are o buna forta de lovire si o dreapta foarte buna. Face totul bine, insa nu are nimic exceptional in el. Cu stilul meu si experienta mea, cred ca ii pot lua centura”. Gala programata la sfarsitul acestei luni, la Washington, va mai cuprinde si confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion IBF la supermijlocie, si mexicanul Rogelio Medina. Invingatorii celor doua lupte urmeaza sa se infrunte intr-un meci pentru unificarea titlului mondial la aceasta categorie, in toamna acestui an.

  • Badou Jack (32 ani) are 20 de victorii (12 prin KO), un egal si o infrangere. A devenit campion WBC pe 24 aprilie 2015, dupa ce l-a invins pe americanul Anthony Dirrell;
  • Lucian Bute (36 ani) are 32 de victorii (25 KO) si 3 infrangeri. De la pierderea titlului mondial IBF, in 2012, in fata englezului Carl Froch, romanul a castigat doar doua dintre cele patru meciuri disputate. A fost invins de Jean Pascal si James DeGale.

Fratii Grant, impresionati de transformarea lui Bute

Fratii Ottis si Howard Grant sunt doua nume mari in boxul profesionist, iar urmatorul elev pe care vor sa-l scoata campion mondial este Lucian Bute. Despre roman a vorbit antrenorul Howard Grant: „Prima data cand l-am intrebat ce parere are despre un meci cu Badou Jack, Lucian mi-a spus ca il va infrunta gratis. Pentru el nu este o problema de bani, ci o ocazie de a redeveni campion mondial. Iar asta este exact ceea ce doream sa aud. Lucian a devenit un boxer mai bun in cursul ultimului an deoarece a devenit pur si simplu mai increzator. A trecut prin mai multe sesiuni de sparring dificile, cu Erik Bazynian, si a facut o treaba buna. Lucian nu este deloc genul de om care sa trateze lucrurile cu usurinta. Este dedicat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger