AcasăSPORTAzi se impart zeci de ani de puscarie in "Dosarul transferurilor"

Azi se impart zeci de ani de puscarie in „Dosarul transferurilor”

Au trecut trei ani de la prima sedinta de judecata in „Dosarul Transferurilor”. Astazi, Tribunalul Bucuresti va da sentinta in cazul celor opt inculpati, hotararea putand fi, insa, atacata cu recurs

Ioan Becali

La finalul dezbaterilor, care au avut loc pe 21 februarie a.c, procurorul de sedinta, Cristian Anghel, a cerut judecatorilor condamnarea cu executare a tuturor inculpatilor din dosar.

Victor Becali

Pentru fratii Ioan si Victor Becali, reprezentantul DNA a solicitat maximum de pedeapsa, in vreme ce pentru fostul international Gica Popescu, ex-dinamovistul Gigi Netoiu si pentru presedintele Gloriei Bistritia, Jean Padureanu, pedeapsa cea mai mica.

Proces demarat in februarie 2009

Cristi Borcea

Pe data de 2 octombrie 2008, procurorii DNA au trimis in judecata opt persoane/personalitati din lumea fotbalului: George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gica Popescu, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, sub acuzatii de efectuarea de tranzactii ilegale privitoare la o serie de transferuri de fotbalisti catre cluburi din strainatate, prejudiciu total in dauna statului, estimat de DNA, fiind de aproape 1,5 milioane de dolari.

George Copos

Concomitent, procurorii considera ca, prin actiunile lor, respectivii au prejudiciat mai multe cluburi de fotbal (CFR Cluj, Tractorul Brasov, FC Rapid, FC Dinamo, Gloria Bistrita, Otelul Galati etc) cu alte 10 milioane de dolari.

Gigi Netoiu

Procesul propriu-zis a demarat pe 24.02. 2009, iar de atunci s-au consumat 38 de infatisari, majoritatea reprezentand amanari de sedinta.

Acuzatii si propuneri de condamnari

Jean Padureanu

–  In cazul fratilor Ioan si Victor Becali, procurorii DNA au fost drastici: s-a solicitat condamnarea cu executare in regim de detentie orientata catre maximum pedepsei. Acuzatii: inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Mihai Stoica

– Pentru George Copos, patronul FC Rapid, s-a solicitat condamnarea in regim de detentie orientata catre jumatatea maxima a pedepsei. Acuzatiile sunt: inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gica Popescu

– Fostul manager general al FC Steaua, Mihai Stoica, este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani. El risca inchisoare cu executare peste minimum pedepsei.

– Cristian Borcea, actionar FC Dinamo, poate fi condamnat la detentei catre jumatatea maxima a pedepsei, fiind acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

– Jean Padureanu, presedintele FC Gloria Bistrita, risca o condamnare cu executare, orientata catre minimum pedepsei. Acuzatiile formulate la adresa „Lordului” sunt: inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

– Gigi Netoiu, fost actionar FC Dinamo, poate primi o condamnare cu executare peste minimum pedepsei. Acesta este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

– In fine, in cazul fostului international roman Gica Popescu, procurorii au solicitat o condamnarea cu executare in regim de detentie peste minimum pedepsei, „Baciul” fiind acutat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.[poll id=”212″]

author avatar
Flavius Dobrescu
827 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu va face nimeni nicio zi de pușcărie, pentru că au știut unde și cum să cotizeze. Și dacă, din eroare, vreunul ajunge după gratii, va deschide gura și se va răzbuna, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din fotbalul românesc nu va mai exista. Iar în felul ăsta se va afla și câți bani a procurat ”Nașul” pentru a rezolva dosarul fiicei lui, trimisă de urgență în SUA, să i se piardă urma în dosarul ”Cocaină pentru VP-uri”.

  2. Bineinteles ca se va lucra pe sistemul SPAGA , pentru a scapa de acuzatii. Sunt curios daca exista vre-un judecator sa faca dreptate odata . Sentinte fara condamnare cu executare sunt pete pe obrazul justitiei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger