AcasăSPORTAzi, examenul Ungaria

Azi, examenul Ungaria

Gorbicz a fost cea mai buna marcatoare in editia trecuta a Ligii Campionilor

Romania a dus patru meciuri pe genunchi la Europenele de handbal feminin din Serbia, dar a ajuns in postura de a se bate cu Ungaria (astazi, 21.15, TVR 2) si Germania (joi, 19.15, TVR 2) pentru calificarea in semifinalele competitiei.

Gorbicz a fost cea mai buna marcatoare in editia trecuta a Ligii Campionilor

Nationala feminina de handbal a Romaniei are mari sanse sa devina prima echipa din istorie care se califica in semifinalele Campionatului European, desi a inceput faza a doua a grupelor cu un singur punct la activ. Duminica seara, in etapa a treia, fetele lui Tadici au spulberat Spania cu 31-26 (Spania a luat bronz la Jocurile Olimpice de la Londra), romancele profitand apoi de pasii gresiti facuti de Ungaria (26-28 cu Muntenegru) si Rusia (26-26 cu Germania). In aceste conditii, Romania a ajuns sa depinda numai de ea pentru a prinde biletele care ii asigura accesul in penultimul act. Doua victorii obtinute cu Ungaria si Germania ne permit sa nu mai stam la mana celorlalte rezultate. Evident, marele examen este cel cu Ungaria din aceasta seara. Cele doua formatii au structuri asemanatoare si par sa depinda in atac de cate o jucatoare.

Neagu - MVP-ul intalnirii cu Spania

Dar, daca vedeta noastra, Cristina Neagu, a demonstrat contra Spaniei ca este in crestere, Anita Gorbicz, starul Ungariei, a avut la Europene o evolutie inconstanta, ea acuzand o serie de accidentari. De altfel, jucatoarea lui Gyori ETO a lipsit de la duelul cu Muntenegru, joc pierdut de unguroaice fara drept de apel. In plus, Zsuzsanna Tomori, cea mai buna marcatoare a Ungariei a fost eliminata, fiind suspendata pentru partida cu Romania

author avatar
Cristi Ionita
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger