AcasăSPORTAzarenka - Sarapova, finala pe bani si locul 1 WTA

Azarenka – Sarapova, finala pe bani si locul 1 WTA

Sarapova (stanga) si Azarenka s-au mai intalnit de sase ori, victoriile fiind impartite egal

Victoria Azarenka (Belarus) si Maria Sarapova (Rusia) s-au calificat in finala feminina de la Australian Open, iar campioana va deveni, incepand de luni, noul lider al clasamentului mondial.

Sarapova (stanga) si Azarenka s-au mai intalnit de sase ori, victoriile fiind impartite egal

Cele doua jucatoare au avut parte de scenarii asemanatoare in penultimul act al competitiei. Azarenka a invins-o, cu 6-4, 1-6, 6-3, pe Kim Clijsters (Belgia), campioana de anul trecut, in timp ce Sarapova a trecut, cu 6-2, 3-6, 6-4, de Petra Kvitova (Cehia), jucatoarea care era cotata cu cele mai mari sanse sa preia fotoliul de lider de la daneza Caroline Wozniacki. Daca Azarenka invinge, ea va avea 8.585 de puncte (cu 1.025 mai multe decat Sarapova), in timp ce daca Sarapova invinge, ea va avea 8.160 de puncte (cu 175 mai multe decat Azarenka). Nu in ultimul rand, ambele jucatoare si-au asigurat deja cate 1,15 milioane de dolari, dar invingatoarea de maine isi va dubla castigul.

Semifinala Nadal – Federer, intrerupta de artificii

Ca in fiecare an la Melbourne, unul dintre meciurile programate pe 26 ianuarie este intrerupt timp de 10 minute din cauza focurilor de artificii prin intermediul carora se celebreaza Ziua Nationala a Australiei. De aceasta data a fost intrerupta semifinala dintre Rafael Nadal si Roger Federer intr-un moment in care ibericul avea 5-2 in setul al doilea. Desi a fost condus cu 1-0 la seturi, Nadal a revenit, s-a impus, cu 6-7, 6-2, 7-6, 6-4 si s-a calificat in finala de duminica in care va da piept cu invingatorul semifinalei de astazi, dintre Novak Djokovic si Andy Murray.

Tecau a ratat finala de dublu masculine

Horia Tecau a fost la un pas sa se califice in finala turneului masculin de dublu, alaturi de suedezul Robert Lindstedt. Cei doi au fost invinsi greu, scor 6-4, 3-6, 6-7, de gemenii americani Bob si Mike Bryan, sportivi care domina cu autoritate proba. In ciuda esecului suferit, Horia Tecau va fi clasat, incepand de luni, intre cei mai buni 10 jucatori de dublu din lume. Mai mult, el s-a calificat, ieri, in semifinalele de dublu mixt de la Melbourne, alaturi de americanca Bethanie Mattek Sands. Cei doi s-au impus, cu 4-6, 6-1, 13-11, in disputa cu echipa alcatuita din Jarmila Gajdosova (Australia) si Bruno Soares (Brazilia) si vor da piept cu indienii Sania Mirza si Mahesh Bhuphati.

“Piti” Dulgheru, meci cu omul de zapada

Alexandra Dulgheru

Dupa aproape o luna petrecuta la Antipozi, unde a infruntat constant temperaturi de peste 30 de grade, Alexandra Dulgheru a revenit de curand la Bucuresti, tocmai inainte ca orasul sa fie lovit de codul portocaliu de viscol. Ca un adevarat copil, Alexandra (22 de ani) s-a bucurat din plin de nametii adunati in curtea familiei Dulgheru si a incins o bataie buna cu bulgari alaturi de cei apropiati. Mai mult, “Piti” chiar a facut un om de zapada pe care l-a dotat, corespunzator, cu o racheta de tenis.

author avatar
Cristi Ionita
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger