AcasăSPORTAvertismentul lui Galca: Nu am cu cine juca!

Avertismentul lui Galca: Nu am cu cine juca!

Galca se gandeste la ca are nevoie de un miracol pentru a salva Espanyol de la retrogradare

Presa spaniola a reactionat imediat dupa esecul lui Espanyol (scor 1-2) in Tara Bascilor, la Eibar. „Costel Galca are nevoie de jucatori, de aia a efectuat doar o schimbare tot meciul”, a scris „Sport”, cel mai influent cotidian sportiv din Catalunya.

Galca se gandeste la ca are nevoie de un miracol pentru a salva Espanyol de la retrogradare

Chiar daca a facut minuni in mai putin de o luna, bifand inclusiv o remiza cu Barcelona, campioana Europei, antrenorul roman isi da seama ca misiunea de salvare a „papagalilor” va fi una extrem de dificila. Ca sa evite retrogradarea, Galca are nevoie de un lot echilibrat din punct de vedere valoric. Din pacate, in momentul de fata, la Espanyol nu se poate vorbi nici macar de un lot numeric, daramite valoric!
„Costel a venit acum cateva saptamani, a analizat echipa si si-a exprimat opinia: a cerut o schimbare profunda in echipa pentru retur! Sunt necesare plecari, dar si transferuri de patru sau cinci fotbalisti. Surprinzator, insa, de la sfarsitul lunii decembrie nu s-a intamplat aproape nimic si cateva negocieri care pareau aproape incheiate nu au mai fost reluate. Cu Eibar, tehnicianul lui Espanyol a lansat un mesaj clar conducatorilor facand o singura schimbare in 90 de minute. Azi (n.n. – luni) va cere explicatii sefilor de pe Cornella El Prat”, a scris „Sport”. Publicatia catalana subliniaza, insa, ca presedintele Joan Collet va negocia personal toate transferurile! Dupa 19 etape, Espanyol ocupa locul 13 in clasament, cu 21 de puncte.

Face oferta pentru Varela?

La primele discutii cu sefii, Costel Galca i-a anuntat ca echipa are nevoie de un fundas central puternic, capabil sa castige dueluri unu la unu cu atacantii adversi din Primera. Din cate se pare, prioritar pentru roman este aducerea capitanului Stelei, Fernando Varela, fotbalist pe care l-a antrenat in 2014. Totusi, se pare ca, pana la clarificarea situatiei administrative a clubului (un miliardar chinez vrea sa cumpere gruparea de pe Cornella El Prat), Espanyol nu-si permite sa aduca decat jucatori liberi de contract. Iar Varela costa aproape trei milioane de euro, acesta fiind pretul de vanzare pe care i l-a stabilit Gigi Becali.

Primele critici la adresa echipei

„Puteam castiga, dar am facut greseli”, a rostit Galca la conferinta de presa ce a urmat meciului cu Eibar. Este primul atac la adresa jucatorilor pe care-i antreneaza, semn ca romanul incepe sa-si piarda rabdarea cu „vedetele” Caicedo si Asensio. „Stiam despre Eibar ca are o echipa agresiva. Jucatorii mei au avut mai multe optiuni cand mingea era in posesia lor, dar, din pacate, in mai multe rinduri n-au ales solutia corecta. Trebuia sa avem mai multa personalitate in acele momente. Am jucat bine, dar in partea a doua trebuia sa fim mai incisivi”, a mai spus Galca.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger