AcasăSPORTAvem patru romance in turul 2 la Wimbledon

Avem patru romance in turul 2 la Wimbledon

Sorana Cirstea nu-si mai regaseste forma din trecut

Sorana Cirstea s-a calificat in runda a doua a turneului britanic, al treilea de Mare Slem al anului, dupa ce a invins-o cu 7-6 (4), 6-4 pe Kiki Bertens, cap de serie numarul 23. Cirstea este a patra romanca ajunsa in turul secund la Wimbledon, dupa Simona Halep (a doua favorita), Irina Begu si Ana Bogdan(calificata in premiera). 

Cirstea Halep Begu si Bogdan victorii superbe pentru Romania

Sorana (27 ani, 63 WTA) s-a impus intr-o ora si 46 de minute in fata olandezei de 25 de ani care ocupa locul 24 in ierarhia mondiala. Bertens a dominat inceputul de meci si a condus cu 2-0, 3-1 si 5-2, dar Cirstea a revenit spectaculos si a intors scorul la 6-5 in favoarea sa. Setul a ajuns in tie break, unde romanca s-a impus cu 7-4.

Setul secund a fost strans, pana la 4-4, cand Sorana reusit break-ul (5-4), dar nu a reusit sa fructifice avantajul si si-a pierdut serviciul (5-5), dar  a reusit un nou break, iar apoi un ghem la zero pe serviciul sau, obtinand victoria meritata. Sportiva s-a impus in toate cele patru meciuri directe cu Bertens, ultima oara anul trecut, la Linz, in primul tur, cu 6-4, 6-2. Sorana Cirstea si-a asigurat un cec de 57.000 de lire sterline si 70 de puncte WTA. Urmatoarea adversara va fi americanca Bethanie Mattek-Sands, care a trecut cu 1-6, 6-2, 6-3 de poloneza Magda Linette.

author avatar
Bogdan Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger