AcasăSPORTAvem patru jucatoare de tenis calificate la Jocurile Olimpice

Avem patru jucatoare de tenis calificate la Jocurile Olimpice

Irina Begu

Daca la alte sporturi nu s-a putut, Romania va fi reprezentata de patru jucatoare, maximul posibil, in competitia feminina de tenis de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Irina Begu

Criteriul de calificare l-a reprezentat clasamentul mondial dat publicitatii dupa turneul de la Roland Garros, iar conform acestuia, Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cirstea si Irina Begu si-au asigurat calificarea la Olimpiada.

Monica Niculescu

Asta in ciuda faptului ca ultimele trei au inregistrat caderi in ierarhia mondiala dupa turneul disputat pe zgura pariziana. Un caz aparte in reprezinta Irina Begu, jucatoare care a coborat pe locul 61 mondial.

Simona Halep

Desi doar primele 56 de jucatoare ale lumii merg la Londra, Irina va participa si ea la Olimpiada gratie faptului ca o tara nu poate inscrie mai mult de 4 jucatoare, iar Rusia (7), SUA (6) si Germania (5) au mai multe tenismene intre primele 60 de jucatoare ale lumii.

Sorana Cirstea

In plus, este foarte posibila ca Romania sa participe si in turneul de dublu masculin cu perechea Horia Tecau – Victor Hanescu astfel ca sunt toate premisele ca intreaga delegatie a noastra sa depaseasca cifra de 102 sportivi cati ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

author avatar
Cristi Ionita
737 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger