AcasăSPORTAustriaca Daniela Stolz a facut legea la Rasnov

Austriaca Daniela Stolz a facut legea la Rasnov

Pe trambulina de la Rasnov s-au inregistrat si sarituri de peste 100 de metri

Pentru al doilea an consecutiv, Romania a gazduit doua etape ale uneia dintre cele mai importante competitii feminine de sarituri cu schiurile: Cupa Mondiala.

Pe trambulina de la Rasnov s-au inregistrat si sarituri de peste 100 de metri

Organizata de Federatia Romana de Schi-Biatlon (FRSB), sub egida Federatiei Internationale de Schi (FIS), competitia s-a desfasurat la Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile din Valea Carbunarii, de la Rasnov, pe trambulina HS 100; majoritatea etapelor de C.M. se tin in Europa, dar exista concursuri si-n Japonia. Castigatorii sunt stabiliti la finalul sezonului, in baza numarului de puncte acumulate pe parcursul etapelor de competitie.
La Rasnov au concurat 39 de sportive din 12 tari. Spre deosebire de anul trecut, prima etapa din Romania a fost adjudecata de austriaca Daniela Iraschko-Stolz, liderul la zi al clasamentului  FIS (622 de puncte). „Este prima data cand am ajuns in Romania si de aceea sunt cu atat mai mandra de aceasta victorie. Imi place foarte mult aici, la Rasnov”, a declarat cea mai valoroasa saritoare a lumii. Din competitie n-a lipsit nici Carina Vogt (568 de puncte FIS), nimeni alta decat campioana olimpica de la Soci (2014). Sara Takanashi, japoneza care s-a impus la Rasnov cu un an in urma, a incheiat pe locul doi. In premiera, Romania a fost reprezentata in concurs de doua sportive: Dana Haralambie (17 ani) a terminat pe locul 32 si nu s-a calificat in mansa secunda, in timp ce Bianca Stefanuta (16 ani) s-a clasat penultima si, la fel ca Dana, a ratat mansa secunda.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger