AcasăSPORTAustralian Open: Simona Halep, vedeta zilei a doua

Australian Open: Simona Halep, vedeta zilei a doua

Cotata cu sansa a 11-a la castigarea Australian Open, Simona Halep a facut senzatie in primul tur al turneului de la Melbourne.

Simona Halep a impresionat in meciul de debut, impunandu-se cu 6-0, 6-1, in confruntarea cu poloneza Katarzyna Piter, locul 119 mondial. Specialistii sustin ca Simona demonstreaza ca rezultatele fabuloase de anul trecut nu au fost intamplatoare, iar romanca arata ca succesul nu i s-a urcat la cap.

Dupa victoria obtinuta in 54 de minute in fata lui Piter, pentru Simona urmeaza un meci ceva mai dificil impotriva americancei Varvara Lepchenko, jucatoare care a trecut in trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-4, de ucraineanca Lesia Tsurenko.

Din pacate nu mai exista posibilitatea unui duel romanesc in turul al treilea, dupa ce Sorana Cirstea, favorita numarul 21, a fost eliminata inca din runda inaugurala. Romanca nu s-a adaptat la conditiile meteo din Australia si a acuzat caldura sufocanta in meciul pierdut cu neozeelandeza Marina Erakovic, scor 4-6, 6-7.

Si Irina Begu a parasit competitia inca din primul tur, romanca fiind invinsa, de Galina Voskoboeva, scor 7-5, 4-6, 7-5.

Pe tabloul masculin, Victor Hanescu a avut o evolutie remarcabila in confruntarea cu germanul Peter Gojowczyk, pe care l-a invins cu 7-6, 7-6, 6-3.

Pentru roman urmeaza, insa, un meci mai complicat cu canadianul Milos Raonic, favoritul numarul 11. Acesta s-a chinuit, in primul tur, cu spaniolul Daniel Gimeno Traver, tenisman pe care l-a invins cu 7-6, 6-1, 4-6, 6-2.

Ziua a doua a adus si cateva surprize precum eliminarea rusoaicei Svetlana Kuznetova, favorita numarul 19, estonianca Kaia Kanepi, favorita numarul 24, sau cea a americanului John Isner, cap de serie numarul 13.

Francezul Gilles Simon, favoritul numarul 18, si germanul Daniel Brands au oferit meciul zilei. Simon s-a impus, cu 6-7, 6-4, 3-6, 6-3, 16-14, dupa 272 de minute (peste patru ore si jumatate).

author avatar
Cristi Ionita
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger