AcasăSPORTAustralian Open: Prima zi, primele surprize! Vezi ce au facut romanii

Australian Open: Prima zi, primele surprize! Vezi ce au facut romanii

La Melbourne Park, din Melbourne (Australia), a inceput, luni dimineata, a 102-a editie a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Iubitorii tenisului asteptau de cel putin doua luni mega-evenimentul de la Antipozi si au fost fericiti cu rezultate spectaculoase inregistrate inca din prima zi.

Editia din acest an  Australian Open nu prieste favoritelor, nume grele precum Petra Kvitova, Sara Errani sau chiar Venus Williams parasind competitia din prima zi. Cotata cu sansa a sasea la castigarea competitiei, Kvitova a fost invinsa de thailandeza Luksika Kumkhum. Aceasta s-a impus in trei seturi, 6-2, 1-6, 6-4.

Sara Errani, favorita numarul 7 si semifinalista de la Roland Garros de anul trecut, a fost surclasata de germanca Julia Goerges, scor 6-3, 6-2. O alta italianca, Roberta Vinci, cap de serie numarul 12, a parasit si ea competitia, fiind invinsa, cu 6-4, 6-3, de chinezoaica Jie Zheng. Venus Williams, vicecampioana din 2003, a fost invinsa, cu 2-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Ekaterina Makarova.

Favoritii Australian Open de pe tabloul masculin au fost mai in forma, doar Tommy Haas, cap de serie numarul 12, parasind competitia dupa ce a abandonat in confruntarea cu spaniolul Guillermo Garcia Lopez.

Reprezentantii Romaniei au inregistrat o victorie si o infrangere in prima zi. Alexandra Cadantu a fost surclasata, cu 6-0, 6-2, de italianca Flavia Pennetta, favorita numarul 28, intr-un meci care a durat doar 63 de minute. In schimb, Monica Niculescu s-a calificat in turul al doilea, dupa ce a trecut, cu 6-4, 6-1, de israelianca Shahar Peer. Monica s-a impus in 84 de minute, asigurandu-si un meci cu germanca Sabine Lisicki, favorita numarul 15, in turul al doilea.

Marti, in ziua a doua de concurs a Australian Open, avem, printre altele, Simona Halep (favorita numarul 11) – Katarzyna Piter, Irina Begu – Galina Voskoboeva, Sorana Cirstea (cap de serie numarul 21) – Marina Erakovic si Victor Hanescu – Peter Goyowczyk.

author avatar
Cristi Ionita
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger