AcasăSPORTAustralian Open 2024 şi-a aflat campioana după finala dintre Aryna Sabalenka şi...

Australian Open 2024 şi-a aflat campioana după finala dintre Aryna Sabalenka şi Qinwen Zheng (VIDEO)

Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA) a învins-o pe Qinwen Zheng (China, 15 WTA) cu 6-3, 6-2, în finala turneului feminin de la Australian Open 2024. Finala a durat doar o oră și 16 minute, Sabalenka nu a avut emoții și a reușit o demonstrație de forță cu Zheng.

Aryna Sabalaenka și-a apărat trofeul cucerit în 2023 la Melbourne, un triumf care i-a deblocat cariera.

Sabalenka primeşte 2,11 milioane de dolari

Sabalenka își păstrează titlul și primește un cec de 2,11 milioane de dolari pentru triumful de la Melbourne.

Jucătoarea din Belarus a fost prima jucătoare de la Serena Williams încoace care a disputat două finale consecutive la Australian Open, dar trebuie spus că americanca nu și-a apărat niciodată trofeul la Melbourne, deși deține șapte titluri aici! Spre deosebire de americancă, Aryna a reușit duminică să își păstreze titlul, scriind istorie la primul Grand Slam al anului.

Setul al doilea s-a desfășurat după același scenariu, cu Aryna Sabalenka sufocându-și adversara. Zheng nu a găsit deloc modalitatea de a o tulbura pe jucătoarea din Belarus. Doar pe final de meci, când Qinwen a anulat patru mingi de meci a fost un pic de dramă.

Şi-a consolidat locul 2

Aryna Sabalenka a mers pe urmele Vctoriei Azarenka, compatrioata sa, care a fost ultima jucătoare ce a reușit să se impună în sezoane consecutive la Melbourne în 2012 și 2013. Acest triumf nu îi aduce însă o urcare în clasament, belarusa consolidându-și astfel poziția a doua în ierarhia mondială.

Sportiva din Belarus este a doua jucătoare din ultimele trei sezoane care îşi asigură un titlu de Grand Slam la simplu feminin fără niciun set pierdut pe parcurs, după ce Ashleigh Barty a făcut acelaşi lucru la Australian Open 2022.

author avatar
Andrei Ștefan
395 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger