AcasăRecomandariAustralian Open 2016, decis de mafia pariurilor!

Australian Open 2016, decis de mafia pariurilor!

Opt jucatori suspectati de aranjarea unor meciuri participa la editia din acest an a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2016. Si mai grav este ca vorbim despre sportivi clasati in Top 50, anunta BBC!

Novak Djokovici a admis implicarea mafiei pariurilor in circuitul ATP

Reputatul canal britanic de televiziune sustin ca are dovezi indubitabile cu privire la penetrarea elitei tenisului de catre mafia pariurilor. Conform sursei citate, Corpul de Integritate in Tenis (TIU) a primit in mod repetat, in ultimii zece ani, plangeri cu privire la 16 jucatori din Top 50, printre acestia numarandu-se si opt sportivi care participa la editia din 2016 a turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului! BBC arata ca suspiciuni planeaza inclusiv asupra unor partide de la Wimbledon, poate cel mai prestigios turneu de tenis din lume: „In ultimul deceniu, 16 jucatori care au facut parte din Top 50 au fost raportati in mod repetat la Tennis Integrity Unit, fiind suspectati ca au aranjat meciuri la pariuri. Tuturor jucatorilor, intre care se numara si castigatori ai unor trofee de Grand Slam, li s-a permis sa concureze in continuare”. Jurnalistii englezi sustin ca au intrat in posesia unor documente ce dateaza din 2007, in care se arata ca „suspiciunile cu privire la aranjarea unor meciuri la cel mai inalt nivel al tenisului masculin planeaza inclusiv asupraconcursului de la Wimbledon!”.

Cosa Nostra, interes de milioane in ATP

Castiguri fabuloase pentru mafioti rusi si italieni, ordine date de Cosa Nostra pentru rezultatul final al unor partide, tenisul masculin a devenit o adevarata reteta de produs bani pentru lumea interlopa. Castigurile au fost de ordinul milioanelor de euro, doar despre trei partide stiindu-se ca s-au disputat la Wimbledon.
Potrivit BBC, totul a pornit de la investigarea unor suspiciuni cu privire la un meci intre Nikolai Davidenko si Martin Vassalo Arguello. „Cei doi nu au fost gasiti vinovati de vreo incalcare a regulamentelor, dar investigatia s-a extins, ajungandu-se la cercetarea unei adevarate retele de pariori legata de jucatori de top. Intr-un raport confidential al autoritatilor din tenis, datat 2008, anchetatorii scriau ca 28 de jucatori implicati in meciuri suspectate ar trebui sa fie investigati. Dar, surpriza, nu s-a mai intamplat nimic! In tenis s-a introdus un nou cod anticoruptie in 2009, insa, dupa consultarea unor specialisti, s-a aflat ca nu se putea actiona in privinta incalcarilor anterioare (…) In anii ce au urmat, la TIU au ajuns in mod repetat alerte cu privire la o treime din acesti jucatori. Niciunul nu a fost sanctionat”, se arata in documentarul BBC ce va fi difuzat in aceasta seara.

Chris Kermode: „Nu avem dovezi”

Aidoma conducatorilor din fotbalul romanesc, si oficialii ATP invoca lipsa dovezilor in luarea unor decizii. Presedintele ATP, Chris Kermode, a declarat ca toate informatiile care ajung la Corpul de Integritate in Tenis sunt analizate corespunzator, nicidecum ignorate: „Nu este adevarat ca ignoram dovezi. Informatiile sunt date Corpului de Integritate in Tenis si cei de acolo trebuie sa gaseasca dovezi. Este o mare diferenta intre informatii si dovezi. Tratam situatia cu serozitate. Datoria TIU este sa elimine orice tentativa de aranjare de meciuri. Suntem constienti ca astfel de situatii exista, dar ele sunt la un nivel extrem de mic”.

Novak Djokovici, abordat de rusi inaintea unui turneu la Sankt Petersburg

Sarbul Novak Djokovici, numarul unu mondial, a dezvaluit, ieri, ca a fost abordat, printr-un intermediar, in vederea trucarii unui meci, cu ocazia unui turneu desfasurat in Rusia, la Sankt Petersburg, in 2007. „Nu am fost abordat direct, ci prin intermediul unei persoane care facea parte din echipa mea la vremea respectiva. Evident, am refuzat imediat oferta”, a recunoscut Djokovici. Din ce a povestit Nokak, suma oferita a fost de 200.000 de dolari pentru a pierde partida din turul 1. Ca sa evite orice legatura cu mafia rusa, sarbul a preferat sa nu mai participe la turneul de la Sankt Petersburg.
„Este o problema mai veche, pe care cei responsabili cu tenisul trebuie sa o lamureasca”, a incheiat „Nole”.

Surprize pe tabloul feminin inca din prima zi

Daca investigatia BBC vizeaza doar circuitul masculin, primele semne de intrebare la Australian Open au aparut pe tabloul feminin. Si asta chiar din prima zi a Grand Slam-ului! Daca Maria Sarapova, finalista de anul trecut, a debutat cu dreptul (6-1, 6-3 cu japoneza Nao Hibino), daneza Caroline Wozniacki a produs marea surpriza a zilei de luni. Fostul lider al clasamentului WTA a pierdut in trei seturi cu Iulia Putinteva, din Kazahstan, scor 6-1, 6-7, 4-6.
Alte nume grele invinse luni: Andrea Petkovici, Sara Errani, Sloane Stephens, Anastasia Pavliucenkova si Ana Karolina Schmiedlova.

Agentia William Hill face legea la Melbourne

Pentru prima data in istoria tenisului profesionist, o casa de pariuri a devenit „partenerul oficial” al unui turneu de Mare Slam. Este vorba despre colosul britanic William Hill (foto), unul dintre cele mai mari nume pe piata pariurilor sportive online. Reclamele bookmaker-ului William Hill au putut fi vazute, inca din prima zi, pe principalele trei terenuri ale arenei Melbourne Park. „Nu am o pozitie clara pe aceasta tema. Este o linie fina si, sa fiu sincer, se situeaza undeva la limita. Chiar daca sunteti sau nu de acord ca marile companii de pariuri sa se implice in turneele de Grand Slam, este greu de spus ce este bine si ce este rau”, a comentat Novak Djokovici.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger