AcasăSPORTAustralian Open 2012 devine Mecca tenismenilor

Australian Open 2012 devine Mecca tenismenilor

Djokovic s-a umplut de bani la Australian Open 2011

Australian Open, primul Grand Slam din 2012, va fi turneul de tenis cu cei mai multi bani pusi la bataie pentru participanti.

Djokovic s-a umplut de bani la Australian Open 2011

Organizatorii turneului de tenis de la Melbourne au anuntat ca au marit premiile pentru editia de anul viitor. Campionii vor incasa cate 2,18 milioane de dolari, cu 75.000 de dolari mai mult decat in 2011, iar fondul total de premii va fi de 25 de milioane de dolari, cu un milion mai mult decat in 2011. Comparativ, la US Open s-au impartit 23,7 milioane de dolari, la Roland Garros s-au pus la bataie premii in valoare de 23,2 milioane de dolari, iar participantii de la Wimbledon au castigat, in total, 22,5 milioane de dolari. Australian Open devine, astfel, cel mai profitabil turneu pentru tenismeni. Organizatorii au decis sa mareasca premiile pentru ca turneul a ajuns la editia cu numarul 100, dar si datorita succesului obtinut de australianca Samantha Stosur la US Open. La editia de anul viitor a Australian Open va fi inaugurat si sistemul “hawk-eye” de pe Arena “Margaret Court”, a treia ca importanta din Melbourne Park, complexul sportiv ce gazduieste competitia.

Hingis revine pe teren, cu gandul la Olimpiada

Federer si Hingis au castigat mai multe competitii impreuna, inclusiv Cupa Hopman

Elvetianca Martina Hingis are mari sanse sa revina in circuit. Fostul lider mondial ar putea participa in proba de dublu mixt de la Australian Open, alaturi de bunul ei prieten Roger Federer. Mutarea face parte dintr-un plan elaborat de elvetieni pentru a se prezenta cu o echipa redutabila la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

author avatar
Cristi Ionita
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger