AcasăSPORTAustralia i-a anulat viza lui Djokovic. Nole poate fi deportat

Australia i-a anulat viza lui Djokovic. Nole poate fi deportat

Ministrul australian al Imigrării, Alex Hawke, a anulat, vineri, 14 ianuarie, viza australiană lui Novak Djokovic. 

În declarația sa prin care a anunțat anularea vizei sârbului, Alex Hawke a spus: „Astăzi mi-am exercitat puterea în cadrul secțiunii 133C(3) a Legii Migrației pentru a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic pe baza motivelor de sănătate și ordine și că este în interesul publicului pentru a face acest lucru”.

UPDATE: Viza 4013, asul din mânecă?

Potrivit jurnaliștilor sârbi de la Blic Sport, Djokovic poate cere un alt tip de viză și să aibă success în acest demers

„Există o variantă ca cel mai bun tenismen din lume să rămână în Australia. Politica australiană de imigrare are ca opțiune diferite tipuri de vize, cu accent pe cea înregistrată sub codul «Public Interest 4013». Viza cu codul 4013 presupune o perioadă de trei ani de scutire de la interdicție în cazul în care viza este revocată. Ea permite șederea în continuare, cu condiția îndeplinirii anumitor criterii. Unele sunt legate direct de Djokovic, altele de speța în care ministrul imigrării va lua o decizie în privința sârbului. Una dintre chestiuni vizează informațiile incorecte apărute în cererea de viză, adică chiar cazul lui Djokovic”, notează Eurosport.

Avocații lui Nole pregătesc recursul

În aceste condiții liderul ATP va trebui să părăsească Australia în trermen de câteva ore, participarea sa la Australian Open 2022, turneul de Grand Slam programat între 17 și 30 ianuarie, fiind asfel foarte puțin probabilă.

În urma acestei decizii, Novak Djokovic are interdicție de a intra în Australia timp de trei ani.

Există excepții acordate „în anumite circumstanțe”, iar vedeta tenisului cu siguranță că va face apel la decizie, mai scrie publicația britanică.

Există excepții acordate „în anumite circumstanțe”, iar vedeta tenisului cu siguranță că va face apel la decizie. De altfel,  presa australiană a anunșțat că avocații lui Nole au pregătit recursul, astfel încât liderul mondial să aibă timpul necesar pentru ca în cazul unui rezultat favorabil să poată juca la Australian Open (17-30 ianuarie).

 

 

author avatar
Tudor Borcea