AcasăSPORTATP si WTA declanseaza vanatoarea pariorilor din tenis!

ATP si WTA declanseaza vanatoarea pariorilor din tenis!

Sefii ATP nu vor sa vada banii negri care se invart in tenis

In plin scandal legat de mafia pariurilor din tenisul profesionist, cele doua asociatii care conduc sportul alb au decis sa renunte la atitudinea de dezinteres total afisata pana acum.

Sefii ATP nu vor sa vada banii negri care se invart in tenis

Intr-un comunicat de presa comun, responsabilii tenisului mondial au anuntat, ieri, ca urmeaza sa treaca in revista modul de lupta impotriva coruptiei printr-o ancheta independenta. Luarea de pozitie vine ca urmare a numeroaselor dezvaluiri din presa internationala, aparute in ultimele zile, referitoare la frecventa meciurilor trucate in turneele profesioniste. Expert in dreptul sportiv, englezul Adam Lewis a fost insarcinat sa conduca aceasta ancheta independenta, al carei obiectiv primordial va fi sa analizeze functionarea Unitatii pentru Integritatea Tenisului (TIU), creata in urma cu opt ani cu scopul de a combate coruptia.

„A sosit timpul sa revizuim maniera de lupta impotriva coruptiei”

„Lumea s-a schimbat enorm pentru toate marile sporturi, inclusiv tenisul, in ultimii opt ani si, daca adaugam probleme recente dezvaluite de mass-media, consideram ca a sosit timpul sa revizuim maniera noastra de lupta impotriva coruptiei in tenis”, au afirmat, intr-un comunicat, sefii ATP si WTA, care gireaza circuitele masculin si feminin. La demersul ATP si WTA au raspuns prezent si David Haggerty (presedintele ITF), Stephen Healy (Australian Open), Jean Gachassin (Roland Garros), Katrina Adams (US Open) si Philip Brook (Wimbledon). Cu totii s-au angajat sa faca publice concluziile anchetei si sa puna in opera actiunile pe care le preconizeaza.

TIU a „papat” degeaba 14 milioane de dolari

Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) a beneficiat de un buget de 14 milioane de dolari incepand cu anul 2008 si a pronuntat 18 sanctiuni, intre care sase pe viata, majoritatea impotriva unor jucatori mai putin cunoscuti. Totusi, numeroase voci au acuzat TIU de musamalizarea marilor cazuri de pariuri inregistrate printre „starurile” din tenis.
BBC a anuntat saptamana trecuta ca 16 jucatori de top sunt banuiti de implicare in meciuri aranjate la pariuri. Avand acces la documente oficiale, BBC a lansat o serie de acuzatii la adresa TIU si a ATP, care ar fi incercat sa ascunda opiniei publice mai multe afaceri de acest gen.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger