AcasăSPORTAtletii rusi, suspendati din toate competitiile!

Atletii rusi, suspendati din toate competitiile!

Atletii rusi nu vor mai avea voie sa concureze in competitiile internationale

Acuzata de „dopaj organizat”, Rusia a fost suspendata pe termen nedeterminat de Federatia Internationala de Atletism. Prezenta sportivilor rusi la Olimpiada din vara viitoare este pusa acum sub semnul intrebarii.

Atletii rusi nu vor mai avea voie sa concureze in competitiile internationale

Luata in urma unui reuniuni tinute prin teleconferinta si coordonata de la sediul din Monte Carlo de presedintele Sebastian Coe, decizia a demonstrat determinarea IAAF de a taia in carne vie. Suspendarea nu presupune interdictia de participare a sportivilor rusi la competitiile interne si nu inlatura obligatia ca sportivii de nivel international sa se supuna regulamentelor antidoping ale IAAF.
La 9 noiembrie, o comisie mandatata de Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a solicitat suspendarea Rusiei din toate competitiile sportive si a cerut retragerea acreditarii laboratorului antidoping de la Moscova, care ar fi distrus 1.417 de esantioane. „Am discutat despre esecul Federatiei Rusa de Atletism si am luat decizia de a o suspenda provizoriu, sanctiunea cea mai dura pe care o puteam lua la ora actuala. Dar, tin sa precizez ca am cazut de acord asupra faptului ca este vorba de un intreg sistem care a lasat sportivii de izbeliste, nu doar in Rusia, ci peste tot in lume”, a explicat presedintele Sebastian Coe.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger