AcasăSPORTAtentie, Mutu, in Corsica fotbalistii dispar fara urma!

Atentie, Mutu, in Corsica fotbalistii dispar fara urma!

Mutu asteapta sa debuteze oficial pentru noua sa echipa, Ajaccio

Abia dupa perfectarea transferului la AC Ajaccio, Adrian Mutu realizeaza ca a nimerit intr-un veritabil teatru de razboi. In Corsica, atentatele politice sau mafiote sunt la ordinea zilei. Dupa ce ieri am relatat, pe larg, patania presedintelui Alain Orsoni, precum si tumultoasa sa existenta, astazi a venit randul unei povesti incredibile, incepute in iarna anului 1993.

Pierrot Bianconi, idolul tribunelor de pe "Furiani"

Lupta nationalistior din Corsica fata de dominatia franceza nu a incetat niciodata, iar aparitia mafiei sarde a creat un dublu conflict. Fratele actualului presedinte de la AC Ajaccio, Guy Orsoni, a fost asasinat in 1983, de o banda de criminali din Sardinia, iar Alain s-a razbunat in cel mai crunt mod posibil: a format un commando si i-a ucis pe toti cei implicati.

Bianconi (stanga), capitanul echipei SC Bastia

Presa franceza leaga povestea asasinarii lui Guy Orsoni, dar si atacul armat care a avut loc sambata trecuta, la Ajaccio, in care Alain Orsoni ar fi fost tinta unei factiuni mafiote, cu disparitia misterioasa a unui fotbalist de la SC Bastia.  Este vorba despre capitanul echipei de pe „Furiani”, Pierrot Bianconi, disparut fara urma in decembrie 1993.

Un fotbalist care a jucat alaturi de Susic si Bats

Pierrot, inainte de disparitia sa

Pierre Bianconi a fost un produs al clubului Bastia, fundasul mai evoluand in cariera si la AS Cannes, Nimes si PSG. La gruparea de pe ” Parc des Princes”, Pierre a jucat un singur sezon, stagiunea 1987-1988, fiind coleg cu mult mai cunoscutii Safet Susic, Gabriel Calderon sau Joel Bats.

Lea Casale isi cauta fratele si azi

Dupa un an la PSG, fotbalistul a fost imprumutat la Bastia, iar dupa inca un sezon, parizienii l-au cedat definitiv la formatia corsicana.

In 1993, Bianconi era capitanul echipei Bastia, si idolul tribunelor de pe „Furiani”.

Lea Casale, sora lui Bianconi: „Eu mai am inca sperante”

Pierrot avea 31 de ani la data disparitiei sale. Fotbalistul nu a facut niciodata un secret ca ar fi un simpatizant al curentului nationalist din insula. Nu era oficial membru al FLNC (Frontul National de Eliberare al Corsicii), insa modul in care a fost tratat cazul disparitiei sale pare sa arate contrariul. Bianconi a fost rapit pe data de 29 decembrie 1993, dupa cum sustine sora sa, in cartea pe care acesta i-a dedicat-o. Totusi, politia a inchis cazul, fara sa adauge nici macar o fila la dosar. „Eu mai am inca sperante. Justitia nu mi-a dat niciun raspuns, dar eu nu am sa renunt niciodata”, declara Lea Casale, sora lui Bianconi, intr-un articol publicat in 2011 de ziarul „Corse-Matin”. Femeia a scris si o carte pe marginea acestui subiect, „Le bleu d l’innocence-Chronique d’une disparition mysterieuse”, lucrare aparuta in 2010 si care prezinta partea sa de ancheta pe care a realizat-o timp de 17 ani.

Crima perfecta

Lea Casale povesteste ca fratele ei a plecat de acasa intr-o seara si nu a mai revenit. Initial, sotia lui nu si-a facut probleme, dar dupa ce masina jucatorului a fost gasita abandonata pe un drum, intreaga familie a intrat in panica. Era 29 decembrie 1993 cand politia a descoperit automobilul condus de Bianconi. La scurt timp, pe „Stade Armand-Cesari”, mult mai cunoscut drept „Furiani”, a aparut zvonul cum ca Pierrot ar fi fost ucis. Presa vremii a scris ca, anterior disparitiei sale, fostul jucator de la PSG si Bastia ar fi avut un conflict teribil cu presedintele de atunci al echipei corsicane, J.F. Filippi, care i-ar fi cerut cheile masinii date de club. Pierrot a predat automobilul, dar distrus aproape in totalitate. Capitanul lui Bastia lovise masina cu o ranga pana o facuse praf. Una dintre teorii spune ca, pentru gestul sau, Bianconi a platit scump, fiind rapit si ucis, devenind una dintre victimele razboiului fratricid din Corsica. Cert este ca, din decembrie 1993, Bianconi nu a mai fost vazut niciodata. Nici viu, nici mort!

author avatar
Sebastian Stan
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger