AcasăSPORTAtacantul Astrei, portughezul Yazalde, a ajuns motiv de cearta in Ghencea: Reghe...

Atacantul Astrei, portughezul Yazalde, a ajuns motiv de cearta in Ghencea: Reghe i-a dat interzis la transferuri lui MM Stoica

Yazalde a venit in Romania, imprumutat de Sporting Braga

Evolutiile lamentabile ale Stelei din ultima perioada incep sa faca victime in randul campioanei, primul sacrificat fiind managerul Mihai Stoica.

Yazalde a venit in Romania, imprumutat de Sporting Braga

Acestuia i se imputa campania de transferuri din vara, mai ales dupa ce meciul rivalei Astra Giurgiu cu FC Vaslui, de luni seara, castigat de gazde cu 1-0, a fost decis de golul portughezului Yazalde Pinto. Atacantul de 25 de ani apartine de Sporting Braga si a fost imprumutat la Astra, dupa ce initial fusese propus Stelei. Desi fotbalistul si-a manifestat dorinta de a evolua in Ghencea, fiind atras de mirajul participarii in grupele UEFA Champions League, mutarea a fost blocata de Mihai Stoica, managerul insistand pentru aducerea lui Pantelis Kapetanos si reincorporarea brazilianului Leandro Tatu. Desi a facut mai tarziu jonctiunea cu lotul Astrei, Yazalde este unul dintre principalii marcatori ai echipei, cu patru reusite in Liga 1, portughezul inscriind cat Kapetanos si Tatu la un loc.

Pana acum, Reghe si MM Stoica se sfatuiau in privinta jucatorilor care merita sa fie transferati la Steaua

Cei doi atacanti din lotul Stelei s-au specializat in goluri marcate in meciuri facile disputate impotriva unor echipe precum Viitorul Constanta, Sageata Navodari sau Avantul Barsana. In plus, Yazalde (25 de ani) este mai tanar decat Kapetanos (30 de ani) si Tatu (31 de ani) si mai ieftin decat italianul Federico Piovaccari, titularul din atacul Stelei. Yazalde castiga 150.000 de euro pe sezon, de cinci ori mai putin decat Piovaccari. Transferul sau definitiv de la Braga la Astra ar consta 1 milion de euro, asta in vreme ce Sampdoria cere minimum 2,5 milioane de euro pentru varful italian. In aceste conditii, oficialii cu greutate de la Steaua au decis sa-l traga pe Mihai Stoica pe linie moarta, in privinta transferurilor, prioritate la mutari urmand a avea familia Reghecampf – Prodan. Managerul Stelei spera sa aiba in continuare sustinerea de dupa gratii a patronului Gigi Becali, cel care ieri astepta sa vada daca o eventuala Lege a Gratierii l-ar ajuta sa se elibereze.

author avatar
Cristi Ionita
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger