AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuAstra, viitoarea campioana?

Astra, viitoarea campioana?

La finalul anului, Astra si Steaua ocupa primele doua locuri in Liga 1

Am aflat de la un batranel din Balcesti, care urmeaza sa-i injunghie porcul lui Mitica Dragomir prin ignorarea dispozitiilor Uniunii Europene – adica fara o anestezie prealabila -, ca distinsul presedinte al Ligii Profesioniste, impresionat la culme de felul in care si-au adjudecat locurile in Parlamentul Romaniei cateva zeci de candidati, primind investitura de pe locul al doilea sau al treilea, gandeste sa aplice acelasi sistem la desemnarea campioanei.

La finalul anului, Astra si Steaua ocupa primele doua locuri in Liga 1

Ce-i drept, in sport se mai faceau cateodata aluzii la castigarea de cate-un sportiv al locului al doilea in pofida faptului ca el concurase singur! Pe primul loc ar fi iesit umbra atletului cu pricina, dar asta ca o gluma, nu cu adevarat, asa cum s-a intamplat la recentele alegeri parlamentare. Si-atunci, imi spune batranul macelar de provincie, Mitica s-ar fi pornit sa modifice in secret regulamentul ce priveste desemnarea campioanei, facand astfel imposibila aflarea din timp a numelui ei, deoarece, prin aceasta actiune, s-ar sabota meciurile trucate din pricina pariurilor. In acest fel, toata lumea joaca in hora, iar la sfarsitul stagiunii desemnarea se face prin… redistribuire! Cu aceasta gaselnita, cea mai indreptatita la speranta ar fi Astra Giurgiu, care se afla la zece puncte in urma primei clasate, Steaua, dar care poate fi promovata pe primul loc de nemilosul calculator redistribuitor. Cine a putut nascoci acest sistem de clasament a fost cel putin bolnav cu nuca, vorba unui prieten, iar cei care-l aplica ar trebui sa primeasca de la Mos Craciun cate-o camasa de forta! Ar fi o noutate in fotbalul nostru, care se taraie, dupa cum stim, din pricini financiare, pe fundul prapastiei, strigand ajutor! Dar cine sa ii mai intinda, de exemplu, o mana Rapidului intrat in insolventa, cand dragutul de George Copos l-a parasit, lasandu-l cu o gaura de aproape treizeci de milioane de euroi, sau lui Jean Padureanu, regele butacilor de Lechinta, care i-a adus pe bistriteni in sapa de lemn, ori altor cluburi, destule de altfel, datoare pana peste cap?! Datorii peste tot, jucatori neplatiti cu lunile, facturi neachitate de ani de zile, fotbalisti aruncati din locuinte de proprietarii ramasi cu buza umflata, iata ce a produs in douazeci de ani privatizarea haotica, gest negandit uneori care, preluat si in jocul cu balonul rotund in graba de niste baieti hulpavi, a cauzat prabusirea fotbalului romanesc.

Din pacate, si in alte sporturi exista saracie mare, ca te miri cum de reusesc jucatorii sa se prezinte la competitii si sa mai si castige uneori intalnirile!? Se vede treaba ca investitorii au pus gheara pe echipe cu ganduri mai putin crestinesti, ei urmarind de fapt fluturarea numelui lor prin mass-media si, de ce nu?, o ciupeala facuta din sumele obtinute din transferurile jucatorilor, care una arata in contracte, si alta zornaie prin buzunarele lor!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger