AcasăSPORTAstea-s vestile care-l baga pe Piturca in sperieti. Stranierii sunt la pamant!

Astea-s vestile care-l baga pe Piturca in sperieti. Stranierii sunt la pamant!

Nationala de fotbal a Romaniei sustine, pe 15 si 19 noiembrie, meciurile cu Grecia din dubla de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor.

Desi isi punea mari sperante in stranieri, selectionerul Victor Piturca a primit, duminica, o veste mai proasta decat cealalta.

In primul rand, Vlad Chiriches, liderul defensivei noastre si poate cel mai bun fotbalist roman din 2013, a suferit o accidentare grava la nas in prima repriza a confruntarii dintre Tottenham Hotspur si Newcastle United, 0-1. Fostul stelist a parasit terenul la pauza si va efectua mai multe teste medicale pentru a vedea daca poate evolua, eventual cu o masca de protectie, in dubla cu Grecia.

Pentru postul de extrema dreapta, Victor Piturca are de ales intre Banel Nicolita si Gabriel Torje. Din pacate, insa, niciunul dintre cei doi nu a evoluat duminica seara. Nicolita a fost doar rezerva in Bordeaux – Nantes, 0-3, iar Torje nu a prins lotul lui Espanyol, care a pierdut acasa, 1-3 cu Sevilla.

Nici din Rusia nu vin vesti mai bune, Gicu Grozav fiind doar rezerva la Terek, in 1-4 cu TSKA Moscova.

Iar sambata seara romanii au dus-o la fel de prost. Claudiu Keseru a jucat 9 minute in Bastia – Rennes 1-0, Razvan Cocis si Marius Niculae, vedetele lui Hoverla Ujgorod, au fost de nerecunoscut in disputa cu Sahtior, 0-2, iar Razvan Rat, desi integralist la West Ham, a fost umilit de Snodgrass, adversarul direct, care a reusit un gol si o pasa decisiva in Norwich – West Ham 3-1.

Desi a devenit titular la Manchester City, formatie pentru care a evoluat si ieri, in deplasarea de la Sunderland, Costel Pantilimon nu face parte din lotul Romaniei, Piturca preferandu-i pe Silviu Lung, autorul unei gafe memorabile in poarta Astrei, si Bogdan Lobont, eterna rezerva de la AS Roma.

Singura veste buna primita de Victor Piturca, duminica dupa-amiaza, pare sa fie golul marcat de Bogdan Stancu in prima repriza a confruntarii dintre Genclerbirligi si Trabzonspor.

sursa foto: digisport.ro

author avatar
Cristi Ionita
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger