AcasăSPORTAsta-i chiar culmea! Andone poate fi inlocuit cu italianul Reja

Asta-i chiar culmea! Andone poate fi inlocuit cu italianul Reja

Ar fi a doua oara cand Andone ar trebui sa paraseasca CFR-ul dupa ce a castigat titlul

Ioan Andone pare sa fie lovit de blestemul UEFA Champions League. Tehnicianul in varsta de 52 de ani se afla pentru a doua oara in situatia de a fi matrasit de la CFR Cluj inainte de debutul in grupele UCL.

Ar fi a doua oara cand Andone ar trebui sa paraseasca CFR-ul dupa ce a castigat titlul

In ciuda parcursului echipei fara greseala din preliminarii – la dubla victorie cu Basel adaugand si cele doua victorii obtinute cu Slovan Liberec – conducerea CFR-ului este nemultumita de evolutia campioani in Liga 1.

Reja este specializat in promovari, el castigand Serie B cu Brescia, Vicenza, Cagliari si Napoli

Ardelenii au obtinut doar 9 puncte din primele sase meciuri si sunt la 7 puncte in spatele liderului Pandurii. In aceste conditii, de teama ca CFR se va face de ras in grupele UCL, cu Ioan Andone la timona, finantatorul Arpad Paszkany ia in calcul, tot mai serios, posibilitatea de a-l inlocui. Potrivit calciomercato.com, reprezentantii CFR-ului au tratat in aceste zile la Roma cu antrenorul italian Edoardo Reja (67 de ani), ultima data „principal” la gruparea Lazio Roma. Reja – in prezent liber de contract – trece drept unul dintre cei mai experimentati tehnicieni italieni, el pregatind, pana acum, 21 de echipe, printre care Verona, Bologna, Brescia, Torino, Genoa, Napoli sau Lazio. Desi este antrenor de 33 de ani, Reja a avut o singura experienta in afara Italiei, el preluand formatia croata Hajduk Split in sezonul 2009-2010. Incantat de proiectul celor de la CFR, antrenorul italian a solicitat timp de gandire pentru a analiza daca o participare in grupele UCL merita o noua despartire de familie.

Prima oara a patit-o in 2008

Decapitarea care i se pregateste lui Andone ar fi a doua de acest gen in decurs de numai patru ani. Tehnicianul lui CFR a mai fost demis de la conducerea gruparii ardelene si in vara lui 2008. Clujenii, cu Andone la timona, au castigat primul titlu din istoria clubului, in sezonul 2007-2008, dar startul mai putin fast al urmatoarei editii de campionat a  facut ca „Falcosul” sa nu apuce sa asculte imnul UEFA Champions League. Interesant este ca Andone a fost schimbat atunci tot cu un italian, Maurizio Trombetta, de numele caruia se leaga celebrul „miracol de pe Olimpico”, respectiv victoria obtinuta de CFR, cu 2-1, pe terenul lui AS Roma la debutul in grupe.

author avatar
Cristi Ionita
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger