AcasăRecomandariAsta e anuntul pe care Mutu nu vroia sa-l auda de Craciun:...

Asta e anuntul pe care Mutu nu vroia sa-l auda de Craciun: „E terminat! Trebuie sa-si plateasca datoriile!”

Incantat de posibilitatea de a reveni in Liga I pe final de cariera, Adrian Mutu se pregateste intens pentru a face jonctiunea cu viitorii sai colegi de la Petrolul Ploiesti.

Totusi, un anunt de ultima ora pune in umbra intoarcerea lui Mutu in fotbalul romanesc. Atacantul a primit o veste cumplita de Craciun si nu mai trage cu aceeasi determinare la antrenamentele personale.

Brendan Schwab, vicepresedintele FIFPro, a anuntat, conform ziare.com, ca Adrian Mutu va trebui sa achite datoria de 17 milioane de euro catre Chelsea Londra. „Mutu a fost dat in judecata de Chelsea, suspendat, iar acum londonezii sustin ca romanul este de vina si trebuie sa dea inapoi banii platiti pentru transfer. Mutu are acum o datorie de care nu poate sa scape si va intra in faliment” este anuntul groaznic facut de oficialul FIFPro.

Achizitionat in 2003 de Chelsea de la Parma, pentru 22,5 milioane de euro, Mutu a jucat doar ceva mai mult de un an pentru gruparea engleza, atacantul roman fiind dat afara in octombrie 2004, dupa ce a fost suspendat sapte luni pentru consum de stupefiante, respectiv de cocaina.
Liber de contract, Mutu a semnat, in vara lui 2005, cu Juventus Torino si a revenit in forta, reusind sezoane excelente la Juventus, Fiorentina, Cesena si Ajaccio.

Dat in judecata de Chelsea, pentru daunele provocate asupra imaginii clubului, Mutu a pierdut in instanta si a fost obligat sa plateasca daune in valoare de 17 milioane de euro.

Pentru ca Chelsea nu a reusit, in prima instanta, sa-l execute silit pe Mutu si-a indreptat atentia catre Juventus si Livorno, cluburi care au uneltit angajarea lui Mutu dupa despartirea de londonezi. FIFA a luat o decizie drastica, cele doua cluburi italiene fiind obligate sa plateasca chiar 21 de milioane de euro. Totusi, italienii au facut apel, astfel ca Mutu nu a scapat de emotii. Nu este exclusa posibilitatea ca Juventus si Livorno sa achite datoria catre Chelsea, iar apoi sa-l cheme pe Mutu in instanta.

Concluzia lui Schwab este clara: „intreg cazul este un scandal, deoarece aceste operatiuni de transfer incalca drepturile de baza ale fotbalistilor”.

author avatar
Cristi Ionita
884 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger