AcasăSPORTAsediu la Sao Paolo

Asediu la Sao Paolo

Vettel (dreapta) are 13 puncte avans in fata lui Alonso

Sebastian Vettel si Fernando Alonso se bat, duminica, in Brazilia, pentru titlul de campion mondial de Formula 1. Neamtul are un avantaj de 13 puncte inainte de ultimul Grand Prix al sezonului.

Vettel (dreapta) are 13 puncte avans in fata lui Alonso

Pilotii au ajuns inca de luni in Brazilia, insa ei au parte de un tratament special. Desi locuiesc intr-una dintre cele mai apreciate zone din oras, componentii echipelor de Formula 1 nu au voie sa iasa in oras purtand insemnele gruparilor.

Peste 1.000 de oameni au fost ucisi in acest an la Sao Paolo

De asemenea, pilotii sunt insotiti in permanenta de garzi de corp, iar oficialii celor de la McLaren au comandat inclusiv masini blindate pentru Lewis Hamilton si Jenson Button. Totul a pornit de la incidentul in care Button a fost implicat in 2010, cand a cazut victima unui atac armat in drumul spre circuit. Grand Prix-ul Braziliei este unul al despartirilor. Germanul Michael Schumacher, de la Mercedes, se retrage din activitate si spera sa o faca obtinand un rezultat deosebit. Hamilton este si el la ultima cursa pentru McLaren, britanicul urmand sa renunte la colaborarea cu gruparea din Woking tocmai pentru a-l inlocui pe veteranul Michael Schumacher la Mercedes. Altfel, desi are 13 puncte in fata lui Fernando Alonso si are nevoie de un loc 4 la Sao Paolo, Sebastian Vettel se teme ca ar putea rata ocazia de a castiga al treilea titlu mondial consecutiv. Circuitul brazilian nu este unul favorabil neamtului, iar prognoza meteo nu-i da sperante, grand prix-ul urmand a se disputa, cel mai probabil, pe ploaie.

author avatar
Cristi Ionita
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger