AcasăSPORTAS Monaco a oferit 50 de milioane de euro pentru Mourinho, Chelsea...

AS Monaco a oferit 50 de milioane de euro pentru Mourinho, Chelsea a cerut 100!

Mourinho nu duce lipsa de oferte nici daca este demis de Chelsea

Profitand de degringolada in care se afla trupa antrenata de Jose Mourinho, dar mai ales situatia incerta in care se zbate managerul portughez, proprietarii gruparii AS Monaco au incercat in ultima perioada sa forteze aducerea lui Special One in Hexagon.

Mourinho nu duce lipsa de oferte nici daca este demis de Chelsea

Zilele trecute, unul dintre actionarii minoritari ai clubului monegasc, afaceristul Alessandro Proto, ar fi oferit englezilor suma de 50 de milioane de euro pentru „eliberarea” lui Mourinho. Presa britanica noteaza ca Proto s-a deplasat la Londra pentru a se intalni cu Roman Abramovici. Misiunea lui a fost acea de a-l convinge pe finantatorul lui Chelsea sa accepte 50 de milioane de euro in schimbul cedarii tehnicianului de 52 de ani. Culmea este ca Abramovici – desi total nemultumit de traiectoria echipei in acest sezon – l-a refuzat in felul sau pe actionarul minoritar de la AS Monaco, cerand dublu, adica 100 de milioane de euro, tocmai pentru ca discutia sa se incheie rapid, spun jurnalistii.

Abramovici, jignit

Din cate se pare, Mourinho si-ar fi dat acordul de principiu sa antreneze trupa de pe Stade Louis II, mai ramanea ca francezii sa se inteleaga cu Abramovici. Pesemne ca oligarhul rus s-a simtit jignit de oferta, avand in vedere ca suma de 50 de milioane insemna valoarea contractului reinoit in vara de Jose Mourinho, o intelegere pe cinci sezoane cu Chelsea, cu un salariu anual de 12,5 milioane de euro.

Minoritarul dandy

Ciudat este ca AS Monaco, grupare detinuta de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev (acesta detine 66,67% din actiunile clubului), a delegat un agent imobiliar italian, cu rezidenta in Elvetia, sa negocieze aducerea lui Mourinho in Principat. Nici macar francezii nu auzisera prea multe lucruri despre Alessandro Proto. Stiau doar ca tipul e un dandy, care s-a cuplat recent cu Charlotte Casiraghi, fiica printesei Caroline de Monaco. Acest Proto a intermediat in trecut mai multe tranzactii imobiliare de top in Europa, cu proprietati detinute/cumparate de actori de la Hollywood, precum George Clooney, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Johnny Depp, Jude Law sau Tom Cruise.

author avatar
Mihai Koblenko
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger