AcasăSPORTArpad Paszkany pune presiune pe FRF si LPF: Mai putine echipe in...

Arpad Paszkany pune presiune pe FRF si LPF: Mai putine echipe in Liga 1!

Arpad Paszkany este cel mai influent patron din Liga 1

Finantatorul clubului CFR Cluj este de parere ca o competitie restransa numeric ar creste valoarea campionatului intern de fotbal. Rivalii se intreaba daca Paszkany nu cumva urmareste sa joace intr-o liga alcatuita numai din CFR, Otelul si Gaz Metan.

Arpad Paszkany este cel mai influent patron din Liga 1

Unde-s multi, puterea creste, dar nu si din punctul de vedere al lui Arpad Paszkany. Pe undeva, este si firesc sa gandeasca astfel! Miliardarul din Gruia isi doreste o competitie cu mai putine echipe, maximum 16, dar de ce nu si 12?! Argumentul patronului de la CFR Cluj are la baza realitatea economica a tarii: „Eu privesc Liga 1 ca pe o societate pe actiuni, unde actionarii sunt cluburile de fotbal. Veniturile certe, adica banii din drepturile de televizare, din biletele vandute, din sponsorizari si din publicitatea de pe stadion nu iti asigura bugetul de existenta. Si atunci, trebuie sa bagi mana adanc in buzunar pentru a evita inchiderea activitatii. Orice capitalist din Germania sau Anglia, sau de unde vreti voi, ar spune ca fotbalul romanesc trebuie inchis! Un sistem cu play-off ar da veridicitate castigatoareai campionatului. Echipele de top s-ar intalni de cel putin patru ori pe sezon. Televiziunile ar facea ratinguri mai mari si atunci ar ajunge mult mai multi bani in conturile cluburilor participante la competitie”.

Declaratiile lui Paszkany vin in saptamana premergatoare intrunirii Comitetului Executiv al FRF, for care va decide componenta Ligii 1 in viitoarea stagiune. La momentul actual, nu se stie daca in sezonul viitor vom avea un campionat cu 18 formatii sau mai mic, de 17 sau chiar 16 combatante. Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a grabit sa transmita un semnal tuturor cluburilor „sa fie pregatite pentru reluarea startului in Liga 1. Inclusiv Rapidul si Universitatea Cluj trebuie sa astepte hotararea Comitetului Executiv”.

„Daca nu exista scandaluri, le inventam”

Personaj cat se poate de discret, Arpad Paszkany este convins ca profesionalismul lipseste cu desavarsire din fotbalul romanesc: „La noi se prefera sa se perpetueze scandalul, in loc sa se ia decizii sanatoase. De ce nu atrage fotbalul investitori? Pai, oricine iti va spune ca sportul, in Romania, iti aduce cea mai mare notorietate. Dar, in acelasi timp, iti recomanda sa nu investesti in fotbal. De ce? Din cauza scandalurilor. Liga 1 e dependenta de scandaluri. Daca nu exista, le inventam”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger