AcasăSPORTArme pentru Cupa Mondiala din 2006

Arme pentru Cupa Mondiala din 2006

Ca un veritabil joc de domino, scandalul de coruptie declansat la nivelul conducerii FIFA matura tot in cale si loveste unde nici nu te asteptai.

Publicatia „Die Zeit” scrie ca inclusiv editia din 2006 a Cupei Mondiale va fi anchetata de FBI! Germania a primit dreptul de organiza turneul final in schimbul unor „atentii” acordate statelor din Asia, noteaza sursa citata. Cel mai mult a avut de castigat Arabia Saudita, care, in schimbul votului pro-Germania, s-a ales cu arme de ultima generatie, in special lansatoare de rachete! Guvernul condus la acea vreme de cancelarul Gerhard Schroder a decis sa furnizeze arme in Arabia Saudita fix cu o saptamana inainte de alegerile pentru desemnarea gazdei C.M.”, informeaza Die Zeit.
Disperati sa obtina cat mai multe voturi, nemtii au „premiat” si alte state. Astfel, compania germana Daimler a investit aproape 500 de milioane de euro in colosul Hyundai. Care este legatura cu fotbalul: unul dintre copiii fondatorului Hyundai era la vremea respectiva membru in Comitetul Executiv al FIFA! Banii celor de la Daimler l-au convins sa ridice mana in favoarea Germaniei, a primit Cupa Mondiala (12-11 la voturi) in dauna Africii de Sud. In prezent, FBI a anuntat ca ancheteaza modul in care Rusia si Qatar au primit editiile din 2018, respectiv 2022.

Blatter, tentat sa ramana presedinte

Drept raspuns la presiunea exercitata de Occident asupra sa, elvetianul Sepp Blatter se gandeste sa continue in fruntea FIFA. Chiar daca si-a anuntat demisia, Blatter pare tot mai hotarat sa ramana presedinte, scrie Schweiz am Sonntag.Am primit mesaje de sustinere din partea federatiilor din Africa si Asia”, i s-a destainuit Sepp Blatter unui apropiat, dand de inteles ca plecarea sa de la FIFA nu ar mai fi de actualitate.
Consilier al elvetianului pana in momentul izbucnirii scandalului de coruptie, Klaus J. Stohlker a declarat pentru Schweiz am Sonntag ca nimeni din fotbal nu-l poate inlocui acum pe Sepp Blatter: „Este dificil sa gasesti pe cineva care sa-i fie egal. Blatter a transformat FIFA intr-o companie golbala de succes si este un diplomat de top. Are sanse destul de bune sa ramana presedinte. Depinde de cum se va comporta in lunile urmatoare. Sa nu uitam ca el este presedintele ales al FIFA!”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger