AcasăSPORTArmata rusa apara Mondialul de drone

Armata rusa apara Mondialul de drone

Ministerul rus al Apararii va deplasa grupuri mobile speciale insarcinate sa protejeze stadioanele unde se vor desfasura meciurile CM de Fotbal de atacuri electronice si teroriste.

Toate cele 11 orașe gazda a competiției se afla sub nivel ridicat de alerta

Stadioanele vor fi plasate sub protectia mai multor sisteme anti-drone, deja aflate in serviciu, dar si experimentale, dar si a ”altor echipamente”, la ordinul sefului Statului Major General rus, generalul Valeri Gherasimov. Ele vor fi amplasate in cele 11 orase care vor gazdui meciurile. Moscova a primit sisteme Silok si Svet-KU, in timp ce Sankt-Petersburg si Ekaterinburg vor fi protejate  de un grup mobil de razboi electronic format din sisteme R-330 J Jitel si Svet-KU. Potrivit lui Alexei Filatov, vicepresedinte al asociatiei internationale antitero ”Alfa” si fost responsabil in FSB, un atac cu drona impotriva unor tinte civile este o amenintare deloc de neglijat. ”Drona este un mijloc eficace de a transporta 2-3 kilograme de TNT si de a le plasa la punctul dorit”, a declarat Filatov, indicand ca sistemele rusesti anti-drone sunt capabile sa detecteze si sa bruieze informatii (via GSM, telefonie fixa, banda aeronautica UHF  si satelit) pe o plaja mare de frecvente, 24h din 24. Si Flota rusa a Marii Negre a anuntat ca nave militare vor patrula pe litoralul de la Soci, oras de asemenea gazda a unor partide.

Un fan elvetian vine cu tractorul

Werner Zimmerman va petrece doua saptamani la volan pana sa ajunga la Kaliningrad

Werner Zimmerman, un elvetian de 55 de ani, a decis sa vina in Rusia, pentru a-si sustine nationala, nu cu avionul ci cu un tractor. Zimmerman a declarat ca i-a venit aceasta idee dupa ce a urmarit meciul de baraj al echipei Elvetiei cu selectionata Irlandei de Nord. Proiectul i s-a parut si mai realist dupa ce a aflat ca meciurile unde va evolua echipa Elvetiei vor avea loc in regiunea rusa Kaliningrad, enclava intre Lituania si Polonia si ca nu va avea de parcurs ”decat” 1800 km. Zimmerman si doi prieteni ai sau vor pleca in 8 iunie din Vitznau (in cantonul Lucerne) planuind sa ajunga la Kaliningrad doua saptamani mai tarziu, pentru a asista la meciul selectionatei elvetiene cu Serbia, programat in 22 iunie. Intre timp, se va antrena in sala de forta: tractorul nu are directie servoasistata ceea ce-i va pune la grea incercate bratele la drum.

author avatar
Mihai Koblenko
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger