AcasăSPORTArgentina - Romania 43-8 O evolutie mai aproape de asteptari

Argentina – Romania 43-8 O evolutie mai aproape de asteptari

Dupa evolutia curajoasa din fata Scotiei, Romania si-a aratat limitele in meciul cu Argentina pe care l-a pierdut la scor, 8-43.

Min. 80 – Este final de meci la Invercargill. Romania sufera o infrangere usturatoare, dupa un meci in care formatia noastra a fost zdrobita de linia de treisferturi a Argentinei. S-au ratat foarte multe placaje, iar acest lucru se vede si pe tabela de marcaj.

Min. 75 – Au intrat Galarza si Nicolas Sanchez, au iesit Santiago Fernandez si Campos. A intrat si Daniel Ianus in locul lui Macovei.

Min. 72 Argentina – Romania 43-8. Din contraatacul Romaniei, Argentina marcheaza un nou eseu. Incredibil! Dimofte a reusit o interceptie, s-a dus bine pana in jumatatea de teren adversa, a schimbat cu Carpo, acesta i-a trimis lui Cazan, care i-a pasat ideal … unui argentinian. Si argentinienii s-au dus si s-au tot dus pana cand Fessia a culcat balonul in terenul nostru de tinta. Ce greseli! Martin Rodriguez a transformat cu ajutorul stalpului din stanga.

Min. 69 – Intra Calafeteanu in locul lui Surugiu. A intrat si Lalanne in locul lui Vergallo.

Min. 67 – Jucam din nou in 15. Au revenit Carpo si Mihaita Lazar pe teren, a iesit Ion Paulica. Florea ramane in linia intai, alaturi de Lazar si Tincu.

Min. 64 Argentina – Romania 36-8. Inevitabilul se produce. Imhoff profita de bulevardele din apararea noastra si marcheaza un nou eseu, la centru. Martin Rodriguez transforma fara probleme.

Min. 62 – Ii scoatem din nou pe argentinieni in margine. Ne aparam eroic in inferioritate numerica.

Min. 58 – Ne aparam fantastic si reusim sa-i scoatem pe argentinieni in margine, desi avem om in minus. Silviu Florea joaca in prima linie a gramezii, in locul eliminatului Lazar. La argentinieni intra Scelzo si Fessia.

Min. 54 – Misiunea Romaniei tocmai a devenit imposibila. Mihaita Lazar a fost eliminat temporar. El s-a aruncat peste gramada si a fost avertizat pentru ca Romania a comis mult prea multe infractiuni in acest debut de repriza. Jucam 10 minute cu om in minus.

Min. 50 – A intrat si Imhoff in locul lui Camacho.

Min. 50 – Intra Poparlan si Vlaicu, ies Cristi Petre si Iulian Dumitras.

Min. 44 Argentina – Romania 29-8. Martin Rodriguez transforma o lovitura de pedeapsa de la 30 de metri, perpendicular pe H-ul echipei noastre. A fost o infractiune comisa de Macovei, care a tinut un adversar fara balon. La Argentina a intrat Creevy in locul lui Ledesma.

Min. 42 – Martin Rodriguez rateaza o lovitura de pedeapsa de la 40 de metri, usor lateral stanga. Din pacate Cristi Petre se resimte, dupa ce a fost calcat pe mana de Mihaita Lazar.

07.27 – Argentina a avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 40 – Este pauza la Invercargill. Dupa o prima repriza in care linia de treisferturi a Argentinei a facut cam ce a vrut cu apararea noastra, „pumele” au 26-8 in meciul cu Romania.

Min. 40 – Dimofte rateaza o lovitura de pedeapsa de la peste 50 de metri lateral dreapta.

Min. 32 Argentina – Romania 26-8. Prima actiune pe treisferturi a echipei noastre aduce si primul eseu al Romaniei. Ionel Cazan a culcat balonul la colt. Iata ca putem sa punem si noi probleme. Argentina are o defensiva slaba. Putem profita daca punem presiune. Dimofte a ratat de putin transformarea dintr-o situatie foarte dificila, de langa tusa.

Min. 30 Argentina – Romania 26-3. Fundasul Lucas Gonzalez sparge fara probleme barajul defensiv creat din doi jucatori romani si marcheaza eseul care aduce „pumelor” punctul bonus ofensiv. Martin Rodriguez a transformat fara probleme dintr-o pozitie centrala.

Min. 26 – Romania domina primele gramazi ordonate, pacat ca apararea si jocul pe treisferturi nu se ridica la acelasi nivel.

Min. 20 Argentina – Romania 19-3. Spre deosebire de Scotia, Argentina nu ne iarta daca facem greseli. Figallo marcheaza o incercare si Argentina mai are nevoie de un singur eseu pentru punctul bonus ofensiv. Martin Rodriguez a ratat transformarea.

Min. 16 – Argentinienii s-au apropiat din nou la un metru de terenul nostru de tinta, dar ne-am aparat bine si argentinienii au fost penalizati pentru ca nu au eliberat balonul.

Min. 15 Argentina – Romania 14-3. Dimofte transforma o lovitura de pedeapsa de la 25 de metri lateral stanga. Romania a avut o lovitura de pedeapsa la cativa metri de terenul de tinta advers. S-a sutat in tusa, am castigat marginea si am obtinut o noua lovitura de pedeapsa, cea transformata de Dimofte.

Min. 9 Argentina – Romania 14-0. Apararea Romaniei clacheaza din nou si Leguizamon marcheaza un nou eseu pentru Argentina. Martin Rodriguez a transformat cu sansa.

Min. 8 – Parca revedem startul de intalnire din meciul cu Scotia. Ratam numeroase placaje, iar acest lucru s-ar putea sa ne coste scump. Argentina are un joc mult mai bun pe linia de treisferturi decat Scotia.

Min. 5 Argentina – Romania 7-0. Santiago Fernandez, uvertura Argentinei, profita de numeroasele placaje ratate de jucatorii nostri si marcheaza fara probleme primul eseu al meciului. Martin Rodriguez a transformat dintr-o situatie favorabila.

Min. 3 – Martin Rodriguez rateaza prima lovitura de pedeapsa a meciului. A fost un offside al echipei noastre. Rodriguez a ratat, din fericire, lovitura de pedeapsa de la circa 35 de metri lateral dreapta.

06.32 – Romania a avut lovitura de start a meciului. Vremea este ideala la Invercargill, terenul se prezinta in conditii foarte bune. In tribune sunt circa 18.000 de spectatori.

06.26 – Se intoneaza cele doua imnuri.

06.24 – Ies pe teren componentii celor doua formatii.

Argentina, antrenata de Santiago Phelan, incepe cu Lucas Gonzalez – Camacho, Bosch, Martin Rodriguez, Aguila – Santiago Fernandez, Vergallo – Leguizamon, Fernandez Lobbe, Cabello – Albacete, Carizza – Figallo, Ledesma, Roncero. Rezerve sunt Creevy, Scelzo, Galarza, Campos, Lalanne, Nicolas Sanchez, Imhoff.

Romania, antrenata de Romeo Gontineac, incepe cu Dumitras – Lemnaru, Gal, Gheara, Cazan – Dimofte, Surugiu – Tonita, Carpo, Macovei – Cristi Petre, Ursache – Ion Paulica, Tincu, Lazar. Rezerve sunt Zebega, Florea, Poparlan, Ianus, Calafeteanu, Dumbrava, Vlaicu.

author avatar
Cristi Ionita
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger