AcasăSPORTArgentina lui Messi s-a impiedicat de Piturca

Argentina lui Messi s-a impiedicat de Piturca

Messi si coechipierii sai au plecat tristi de pe Arena Nationala

Echipa nationala a Romaniei a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul amical disputat impotriva Argentinei pe „Arena Nationala” din Capitala.

Messi si coechipierii sai au plecat tristi de pe Arena Nationala

Cu Dragos Grigore titular (a jucat 90 de minute) in defensiva si Maxim liber la mijlocul terenului, Romania a aratat siguranta in aparare si fantezie pe faza de atac, chiar daca printre adversari s-au regasit Di Maria, Mascherano, Gago, Messi sau Aguero. Selectionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a considerat nedrept rezultatul final, insa a avut puterea sa felicite formatia lui Victor Piturca: „O prima repriza echilibrata, in care Romania a inchis jocul foarte bine jocul, in timp ce noi ne-am bazat mai mult pe sclipirele individuale. In partea secunda, noi am avut mai multe sanse de a marca, dar si Romania a avut ocazii pe contraatac (…). Messi a jucat bine de cate ori a avut balonul, a fost sclipitor de cate ori a avut mingea si a avut faze de joc in care si-a pus colegii in situatii de a marca. Pentru mine este exceptional. Mi-as dori ca toti antrenorii sa aiba un jucator precum Messi in echipele lor”. Comparativ cu nationala Romaniei din 1994, cea care elimina Argentina in „sferturile” Cupei Mondiale, Sabella a precizat ca „Romania avea atunci o echipa extraordinara, cu multe stele, care nu se poate compara cu cea de azi. Acum, echipa are ambitie ii prevad un viitor frumos”.
La randul lui, Piturca s-a declarat incantat de evolutia „tricolorilor”: „
A fost un meci important pentru noi, l-am trecut cu bine. Era foarte important sa nu pierdem si am reusit asta dupa un joc bun in care puteam sa castigam, dar sa si pierdem. Mi s-a parut ca argentinienii au jucat la sange, desi nu au fost la nivelul unui meci oficial. Ofensiv trebuie sa apreciem jocul echipei noastre. Acest rezultat inseamna foarte mult. Cand joci cu o echipa din primele trei din lume si obtii un rezultat de egalitate increderea jucatorilor creste”.

Critici pentru jocul „pumelor”

„Diario El Argentino” a notat, joi, facand o confuzie in titlu, ca Argentinei a avut o prestatie slaba si a terminat la egalitate meciul disputat „la Budapesta” impotriva Romaniei: „Argentina a jucat prost si a terminat la egalitate cu Romania, la Budapesta. Prestatia a fost initial mai proasta, iar apoi s-a imbunatatit, dar cu siguranta a provocat ingrijorarea selectionerului Sabella cu privire la unele aspecte”. Jurnalul El Dia scrie ca „Argentina nu a avut o seara buna in recele Bucuresti, nu a functionat aproape niciun compartiment”. „Desi a fost doar un amical, impresiile nu sunt deloc pozitive. Pe parcursul jocului, echipa a fost dezorientata si a avut probleme mari in aparare si atac”, mentioneaza elesquiu.com. Concluzia a tras-o Vavel: Un meci care i-a plictisit pe toti!”.

Si Leo se plange de gazonul de pe Arena Nationala

Vedeta argentinienilor, Lionel Messi, a declarat ca situatia terenului nu a permis ca el si colegii sai sa faca un meci mare pe „Arena Nationala”: „Adevarul este, si nu spun asta pentru a gasi scuze, ca situatia terenului nu ne-a ajutat sa facem un meci mare. La cum s-a plasat echipa Romaniei, trebuia sa facem un joc rapid si acest lucru nu era posibil. Am facut ce am putut, am jucat mai bine in repriza a doua decat in prima, dar degeaba!„. La randul lui, Gonzalo Higuain este convins ca Argentina va castiga urmatoarele amicale: „A fost un meci de pregatire pentru Cupa Mondiala. Este o remiza si asta este. Mai avem doua amicale, cu Trinidad-Tobago si Slovacia, inainte de a pleca in Brazilia. Vom invinge atunci”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger