AcasăSPORTArbitrul Tudor, despre simulari la Trinitas TV

Arbitrul Tudor, despre simulari la Trinitas TV

Marti seara, „centralul” bucurestean a fost invitatul emisiunii „Procesul etapei de Apoi”, gazda talk-show-ului fiind profesorul Nicolae Dima.

Unul dintre cei mai intransigenti arbitri din Liga 1

Pentru cel mai intransigent arbitru din fotbalul romanesc, invitatia primita de la Trinitas TV a fost modul ideal de a incepe anul 2012. Alexandru Tudor a stat la masa cu parintele profesor Nicolae Dima, caruia i-a explicat cum sta treaba cu simularile in partidele din campionat si care este diferenta dintre vedetele Ligii 1 si juniorii de pana in 10 ani: „Fotbalul profesionist este, din pacate, o industrie in care atacantii simuleaza la foc automat. Jucatorii care obtin un penalty sunt mai felicitati decat cei care dau gol si asta nu e normal. Pentru mine, acum, cea mai mare bucurie este sa arbitrez copii de 8 sau 9 ani, mai ales ca, la ei, bucuria jocului este sincera”.

Alexandru Tudor ii spune parintelui Nicolae Dima cum e cu simularile in fotbal

Pentru a fi mai convingator, „Brad Pitt” a povestit o intamplare petrecuta in Regatul Unit: „Am fost sa joc fotbal in Anglia pe un tapsan. Portile erau fara plase. Romanii dadeau goluri si se bucurau. Englezii se bucurau si ei la goluri, dar apoi fugeau dupa minge s-o recupereze din spatele portii si ne-o aduceau in semn de omagiu. Noi nu intelegeam ce se intampla, eram socati. Era vorba despre fair-play, notiune pe care noi nu o intelegem deloc”.

A incheiat 2011 cu un penalty facut cadou dinamovistilor

Tudor, cel mai evlavios arbitru roman

Finalul de an nu a fost unul tocmai demn de cel care pozeaza in incoruptibilul arbitrajului romanesc. Alexandru Tudor a decis soarta partidei FCM Tg.Mures – Dinamo (scor 0-1), inventand o lovitura de la 11 metri in favoarea liderului, din care Marius Niculae a marcat unicul gol al meciului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger