AcasăRecomandari"Arbitrul Coltescu a avut mai multi «sponsori» impotriva Stelei"

„Arbitrul Coltescu a avut mai multi «sponsori» impotriva Stelei”

In doar cateva ore, centralul din Craiova, care a facut praf meciul Astra – Steaua,  a devinit cel mai hulit arbitru din Liga 1.

Coltescu i-a uluit pe stelisti cu deciziile sale (sursa foto steauafc.com)

FCSB avea nevoie de o victorie de moral in deplasare, la Astra Giurgiu, dupa eliminarea rusinoasa din preliminariile UEFA Champions League, plus egalul cenusiu cu Dinamo. Stelistii au inceput in forta meciul de la Giurgiu si au marcat de doua ori, dar reusitele au fost anulate, aiurea, de catre brigada condusa de Sebastian Coltescu. De altfel, centralul craiovean a facut praf confruntarea, luand multe decizii importante in defavoarea Stelei. Astra s-a impus cu 2-0, dar oficialii campioanei acuza faptul ca arbitrii au viciat rezultatul confruntarii. Patronul Stelei, Gigi Becali, a rezistat doar o ora pe stadion, iar presedintele Valeriu Argaseala a anuntat ca se va solicita excluderea lui Coltescu din arbitraj si demisia lui Kyros Vassaras, seful CCA. Cel mai plauzibil scenariu, in legatura cu ce s-a intamplat la Giurgiu, a fost lansat de Adrian Porumboiu. Fostul arbitru de top este ferm convins ca „domnul Coltescu nu a avut un sponsor impotriva Stelei, ci mai multi. Alta explicatie nu poate exista. Intreaga brigada a venit chitita la acest meci”. Porumboiu nu exclude posibilitatea de a exista o coalitie prin care Steaua sa fie impiedicata sa-si treaca in cont al patrulea titlu consecutiv. In interventia avuta la Prosport LIVE, Porumboiu l-a atacat in termeni duri pe Coltescu.

Porumboiu spune ca centralul a luat bani grei pentru prestatia de la Giurgiu

„La Giurgiu a fost un arbitraj penibil. A avut o maniera tendentioasa si periculoasa. La cate greseli a facut, nu poti sa-l mai sustii pe Coltescu. Am pierdut si noi (n.r. FC Vaslui) campionate din cauza lui. Tot asa, venea chitit si ne executa. Erau meciuri in care imi venea sa cobor pe teren si sa-l strang de gat”, a spus Porumboiu. Cert este ca, dupa derby-ul european Astra – Steaua, giurgiuvenii trec peste campioana en-titre in clasamentul Ligii 1.

Coltescu se sinucide profesional

In 2008, Sebastian Coltescu a avut o tentativa de a-si pune capat zilelor. S-a spus la vremea respectiva ca arbitrul craiovean ar fi vrut, de fapt, sa sara de la etajul 3 pentru ca mai multi necunoscuti voiau sa intre peste el in casa. Insa, intreaga lume a fotbalului stie ca centralul nu a mai rezistat presiunilor. Ultimele sale evolutii nu arata decat un central care se sinucide profesional. Inca de la incidentul din 2008, Ion Craciunescu anunta ca „dupa o chestie de genul acesta nu ai cum sa mai arbitrezi. E unul dintre cei mai buni arbitri din ultimii ani, dar nu s-a conformat sistemului si a fost curatat”.

author avatar
Cristi Ionita
882 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger